Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen rondom het coronavirus

Q. Ik heb een uitnodiging gehad voor een arbeidsvoorwaardengesprek, vind dit gesprek in fysieke vorm plaats?
A. Nee, momenteel vindt een arbeidsvoorwaardengesprek telefonisch plaats. De exacte datum en tijd van het gesprek worden vooraf met je afgesproken zodat je weet wanneer je het telefoontje kunt verwachten. Om een arbeidsvoorwaardengesprek te voeren, moet je eerst een aantal documenten aanleveren. Meer informatie hierover staat in de uitnodiging voor het arbeidsvoorwaardengesprek.

Q. Ik ga binnenkort aan de slag bij het Maasstad Ziekenhuis. Hoe ziet de introductiedag eruit?
A. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is het niet meer mogelijk om de introductiedag in fysieke vorm te organiseren. Om je toch een goede introductie te geven voordat je aan de slag gaat, hebben we een onboardingapp ontwikkeld. Je krijgt na je arbeidsvoorwaardengesprek toegang tot deze app. In de app vind je onder andere video’s van onze raad van bestuur, praktisch informatie en een virtuele rondleiding. De workshops van ons introductieprogramma zijn digitaal opgenomen en in de app geplaatst. Zo kun je de app op ieder moment raadplegen en op je eigen tempo alle informatie doorlopen.

Q. Is het dragen van een mondkapje verplicht in het Maasstad Ziekenhuis?
A. 
Als ziekenhuis adviseren wij dringend een eigen (niet-medisch) mondkapje te dragen in de algemene ruimtes van ons ziekenhuis (zoals de hal, de gangen, toiletten en wachtruimtes) conform het landelijke beleid van de overheid. Dit advies geven wij aan al onze patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar en aan onze medewerkers.

Q. Is het veilig om in het ziekenhuis te komen (werken)?
A. Ja, je loopt net zoveel risico op het oplopen van het coronavirus (COVID-19) in ons ziekenhuis als daarbuiten. We volgen het landelijke beleid (RIVM) om verspreiding te voorkomen. Om onze patiënten en medewerkers te beschermen tegen virussen laten we zo min mogelijk mensen van buiten het ziekenhuis toe. We nemen verschillende maatregelen zodat onze medewerkers zo veilig mogelijk kunnen werken. Zo houden we waar mogelijk 1.5 meter afstand, zijn er verplichte looproutes door het hele ziekenhuis en passen we de juiste hygiëneregels toe.

Q. Ik ga binnenkort aan de slag in een staffunctie. Zijn er veel veranderingen?
A. Wanneer je aan de slag gaat in een staffunctie is het waarschijnlijk dat je een of meerdere dagen per week thuis moet werken. Dit wordt altijd in overleg met je leidinggevende besproken en hij/zij kan ook extra faciliteiten voor jou aanvragen zodat je fijn kunt thuiswerken. Deze regel heeft het Maasstad Ziekenhuis ingesteld omdat het niet op ieder kantoor mogelijk is om op 1.5 meter afstand van elkaar te werken.

Veelgestelde vragen rondom het solliciteren

Q. Kan ik een open sollicitatie versturen per e-mail?
A. Nee, wij nemen vanwege privacy redenen geen (open) sollicitaties aan die aan ons zijn verzonden via de e-mail. Het is alleen mogelijk om een open sollicitatie te versturen als hiertoe een uitnodiging staat op de website. Op dit moment nodigen we bijvoorbeeld wel verpleegkundigen uit om een open sollicitatie te sturen via onze website.

Q. Kan ik mij aanmelden voor het opleidingstraject voor HBO zij-instromers en herintreders?
A. Momenteel is dit niet mogelijk. Mocht dit wel weer zo zijn dan melden wij dat op onze website. Voor meer informatie over dit traject kun je op de website van deRotterdamseZorg kijken.

Q. Kan ik solliciteren op de functie van ‘Helpende (flexpool)’ zonder het diploma Helpende Zorg en Welzijn?
A. Nee, zonder dat je in het bezit bent van het diploma Helpende Zorg en Welzijn is het niet mogelijk om te werken als helpende. Dit kan dus ook niet als je een andere (zorg) opleiding hebt gedaan op mbo niveau 2.

Q. Kan ik mij aanmelden voor de opleiding tot verpleegkundige?
A. Het Maasstad Ziekenhuis biedt geen opleiding aan tot verpleegkundige vanaf het eerste leerjaar. Deze opleiding wordt wel aangeboden door het Albeda College en het Hoornbeeck College. Wel bieden wij de opleiding aan tot verpleegkundige nadat je 2 jaar naar school bent geweest (mbo-verpleegkundige BBL) of nadat je jouw diploma Verzorgende IG (VIG) hebt behaald. Kijk op onze website voor deze vacatures.

Overige vragen

Q. Wat is een jobalert en hoe meld ik mij hiervoor aan?
A. Wanneer er voor jou momenteel geen passende vacature online staat, kun je je aanmelden voor een jobalert. Door je hiervoor aan te melden word je op de hoogte gehouden van vacatures die voor jou relevant kunnen zijn. Dit kun je aangeven doormiddel van zoekcriteria. Zodra er voor jou een relevante vacature online staat, ontvang je van ons een e-mail.

Q. Hoe kan ik mij afmelden voor een jobalert?
A. Je kunt afmelden voor een jobalert via de button onderaan iedere e-mail die je van ons ontvangt. Door hier op te klikken, kun je aangeven dat je deze e-mails niet meer te willen ontvangen.

Q. Staat je vraag er niet bij?
A. Neem dan contact met ons op via werkenbij@maasstadziekenhuis.nl of via 010 – 291 19 50