Afdelingsfoto

Gespecialiseerd verplegend

Kom jij ons verpleegkundig team versterken?
Het Maasstad is een breed, topklinisch ziekenhuis. Als gespecialiseerd verpleegkundige kun je bij ons verschillende kanten op. Je krijgt alle kansen om je vakmanschap en verpleegkundig leiderschap verder te ontwikkelen. Iets voor jou?
Vacatures bekijken

Gespecialiseerd verplegend

Kom jij ons verpleegkundig team versterken?
Het Maasstad is een breed, topklinisch ziekenhuis. Als gespecialiseerd verpleegkundige kun je bij ons verschillende kanten op. Je krijgt alle kansen om je vakmanschap en verpleegkundig leiderschap verder te ontwikkelen. Iets voor jou?
Vacatures bekijken

Toonaangevend op veel gebieden

Het Maasstad is een breed ziekenhuis. Je ziet hier mensen met allerhande ziektebeelden, van eenvoudig tot complex. Uit alle delen van de stad en de ruime omgeving. Van neonatologie tot geriatrie. Op veel gebieden zijn we toonaangevend. Zo zijn ons Brandwondencentrum en Prostaatcentrum uniek in de regio. En zijn we heel goed in onder meer de behandeling van morbide obesitas.

Doorgroeien

Voor gespecialiseerd verpleegkundigen zijn er meer dan voldoende doorgroeimogelijkheden. Binnen én buiten je eigen afdeling. Bij bepaalde afdelingen kun je rouleren.

Kennis opdoen én delen

We zijn een echt opleidingsziekenhuis. En dat merk je. We geven je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en bieden veel cursussen en opleidingen. En als ervaren verpleegkundige deel jij je kennis met collega’s die het vak nog moeten leren.

Een topklinisch netwerk

We maken deel uit van Santeon, een samenwerkingsverband van 7 topklinische ziekenhuizen. Deze ziekenhuizen delen kennis met elkaar en stimuleren ontwikkeling. Eens per twee jaar kun je het Santeon Congres bezoeken, er zijn gezamenlijke opleidingsprogramma’s en soms kun je een kijkje nemen in een ander Santeon ziekenhuis. Ook looft Santeon jaarlijks een prijs uit voor het beste verpleegkundige onderzoek.

Onderzoek

Onderzoek speelt een belangrijke rol in het Maasstad Ziekenhuis. Als gespecialiseerd verpleegkundige werk je regelmatig samen met arts-onderzoekers. Maar we stimuleren ook verpleegkundig onderzoek. Dus heb je wetenschappelijke ambities, dan zit je bij ons gebeiteld.

Steeds beter worden
We werken volgens de Value-Based Healthcare-methode. Een proces om de waarde van de zorg voor de patiënt steeds groter te maken. We kijken continu hoe we ons werk beter kunnen doen. Als verpleegkundige heb je een belangrijke inbreng in dit proces. In zo’n omgeving kun jij je verpleegkundig leiderschap optimaal ontwikkelen.

Echt Rotterdams

We zijn een echt Rotterdams ziekenhuis. Aanpakken zit in onze vezels. Geef ons een probleem en we stropen samen de mouwen op. We zijn niet bang om elkaar ergens op aan te spreken. Onze artsen horen liever jouw ongezouten mening dan ja en amen.

Bekijk vacatures

Dialyseverpleegkundige

Het Dialysecentrum is één van onze topklinische afdelingen. We bestaan 65 jaar en zijn daarmee het oudste dialysecentrum van Nederland. Met een team van 75 collega’s verrichten we diverse nierfunctie-vervangende therapieën bij patiënten in het ziekenhuis en op de locaties Spijkenisse Medisch Centrum en vakantiepark Cape Helius. We hebben diepgaande expertise op het gebied van hemodiafiltratie, plasmaferese, en peritoneale dialyse (CAPD en APD). Deze deskundigheid voeren wij ook uit op onze IC-units. We begeleiden al jaren patiënten die thuis hemodialyse ondergaan.

Als dialyseverpleegkundige bouw je met je patiënten een langdurige zorgrelatie op. Naast hartverwarmende gesprekken, word je ook geconfronteerd met psychosociale zorgvragen en verpleegproblemen. Met jouw inlevingsvermogen en optimistische insteek weet je een positieve sfeer te scheppen en mensen goed voor te lichten.
Kwaliteitsverbetering is een speerpunt van de afdeling. Jouw inbreng en positieve bijdragen zijn van het grootste belang.

Bekijk vacatures

Kinderoncologieverpleegkundige

Voor de Shared Care Oncologie samenwerking met het Prinses Maxima Centrum zoeken wij collega’s om ons kinderoncologieteam uit te breiden. In het kinderoncologie team werk je met 2 kinderartsen oncologie, 10 kinderoncologieverpleegkundigen, een nurse practitioner en diverse ondersteunende functies samen. Daarbij pas jij als ervaren, enthousiaste kinderoncologieverpleegkundige. Met vakinhoudelijke kennis over kinderoncologie en het werken met cytostatica. Je kunt ons inspireren met al jouw kennis en kunde. En bent ook nog stressbestendig genoeg om acute zorg te verlenen. Natuurlijk betrek je ouders/verzorgers nauw bij de verpleegkundige behandeling van hun zoon of dochter. We werken samen met diverse disciplines, zoals verpleegkundig specialisten, kinderartsen, fysiotherapeuten, lactatiekundigen, pedagogisch hulpverleners en afdelingssecretaressen. Je kunt jezelf blijven ontwikkelen, klinische lessen volgen en symposia bijwonen.

Spreekt dit jou aan? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Ook als je via de flexpool wilt werken, ben je van harte welkom.

Bekijk vacatures

Neonatologieverpleegkundige

De afdeling Neonatologie heeft 16 high care en medium care couveuses, 1 babykamer met 5 low care plaatsen, een isolatiekamer en een rooming-in kamer. Onze neonatologieverpleegkundigen werken nauw samen met de afdelingen Kraam/Verloskunde en Kindergeneeskunde. Ook extern is er een goede samenwerking met het Erasmus MC – Sophia en andere IC- en high care centra in Nederland. De focus ligt op gezinsgerichte zorg en we willen in de nabije toekomst suites aan jonge ouders en hun kind aanbieden.

Complexe zorg

Als high care neonatologieverpleegkundige bied je complexe zorg met hoogwaardige apparatuur aan onze prematuren en neonaten vanaf 30 weken. Zo werken wij voor ademhalingsondersteuning met met Optilow en CPAP. We verlenen ook acute zorg, bij de geboorte bij meerlingen of bij een keizersnede. Dat doen we met de afdeling Verloskunde.

Sommige baby’s liggen wel 3 maanden bij ons. Dat betekent dat je een intensief contact hebt met de ouders en familie van de pasgeborene. Wij zeggen altijd dat wij het kindje samen met de ouders verzorgen. Jij hebt een coachende rol als verpleegkundige. Daarom doen we ook mee aan het internationale PATH project. Om (toekomstige) ouders te begeleiden naar een stevig ouderschap.

verpleegkundigen neonatologie verzoren neonaat

Veel mogelijkheden scholing

Als opleidingsziekenhuis vinden we jouw ontwikkeling superbelangrijk. Zo kun je 2 keer per jaar naar een scholingsdag met allerlei thema’s, doe je een reanimatietraining, bezoek je symposia en volg je de laatste ontwikkelingen in je vakgebied door bijscholingen bij Erasmus MC – Sophia. Ontwikkelen doe je ook op de afdeling zelf. In een werkgroepje waar jouw interesses liggen. Denk aan NIDCAP, JCI of het elektronisch patiëntendossier HiX. Een mooi praktijkvoorbeeld: één van onze verpleegkundigen heeft samen met de verpleegkundig specialist de neonatale vitale score ontwikkeld.

Leuk en gemotiveerd team

Wie in een leuk, gemotiveerd en betrokken team wil werken, is bij ons op de juiste plek. Daarbij houden we ook nog rekening met jouw roosterwensen.

Bekijk vacatures

Kinderverpleegkundige

Als kinderverpleegkundige op de afdeling Kindergeneeskunde heb je veel uitdagende taken. Er zijn kinderen met veel verschillende aandoeningen bij ons opgenomen. Daarbij kun je denken aan kinderdiabetes en kinderoncologie. Je betrekt hun ouders of verzorgers bij de behandeling want ook voor hen is het natuurlijk spannend. Nauw samenwerken met veel disciplines maakt jouw werk extra leuk. Dit kunnen verpleegkundig specialisten, kinderartsen, fysiotherapeuten of pedagogisch hulpverleners zijn.

Vind je het leuk om mee te denken over hoe de verpleegkundige zorg voor de kids nog beter kan? En ben je stressbestendig genoeg om acute zorg te verlenen? Bekijk dan de vacature. Ook als je ons flexpool wilt versterken, ben je van harte welkom.

Bekijk vacatures

Obstetrieverpleegkundige

Het Maasstad Ziekenhuis en het GeboorteHotel werken samen onder de naam ‘Geboortehuis Maas’. Met de verloskundigenpraktijken uit de regio Rotterdam-Rijnmond werken wij al geruime tijd samen aan goede en veilige geboortezorg. In Geboortehuis Maas kunnen zwangere vrouwen, zonder medische indicatie en onder begeleiding van de eigen verloskundige en een kraamverzorgende, bevallen. Mocht het nodig zijn, dan is medische zorg snel beschikbaar. Als organisatie werken we hard aan de ontwikkeling van gezinsgerichte zorg, waarbij de gezamenlijke zorg voor moeder en kind centraal staat.

Als obstetrieverpleegkundige kun je goed omgaan met snel wisselende prioriteiten en hulp bij sociale problematiek. Je bent inzetbaar op de zwangeren- en kraamafdeling, op de verloskamers en ook op de triage afdeling (afhankelijk van je ervaring).  In acute en levensbedreigende situaties weet jij hoe te handelen. Ons ziekenhuis bevindt zich in Rotterdam-Zuid, en wordt bezocht door een diverse patiëntenpopulatie. Daarom vinden wij het belangrijk dat je, bij het verlenen van gezinsgerichte zorg, respectvol en flexibel om kunt gaan met de waarden en behoeften van iedere patiënt. Je komt in een gedreven team met collega’s die passie voor het vak hebben, waar kennis en kwaliteit bovenaan staan en waar oog voor elkaar is. Wij maken tijd voor evaluaties na calamiteiten of heftige gebeurtenissen, want ons werk doen we gelukkig vaak met een lach maar soms ook met een traan.

Bekijk vacatures

Brandwondencentrum

In ons ziekenhuis is één van de drie Nederlandse brandwondencentra gevestigd. We hebben 10 intensive care bedden en 10 high care bedden, een opnamekamer, een eigen OK, een dagbehandelingsunit en een brandwondenpolikliniek voor nazorg. Om het infectierisico te beperken, gelden in ons Brandwondencentrum strenge hygiënevoorschriften. De minimumtemperatuur is 24ºC en op een aantal kamers wordt maar liefst 20x per uur de lucht ververst.

De patiëntengroep is bijzonder divers. We zien mensen van alle leeftijden en achtergronden. Sommigen hebben extra aandacht nodig, bijvoorbeeld psychiatrische patiënten. Naast brandwonden, behandelen we ook andere aandoeningen, zoals meningokokkensepsis, toxische epidermale necrolyse, necrotiserende fasciitis en grote huidlaesies.

We zijn gespecialiseerd in de zorg voor de kinderen en werken intensief aan kindgerichte zorg. Een speelkamer en een speciale kinderbadkamer waar gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld virtual reality, zijn hier onderdeel van.

Bekijk vacatures

Geriatrieverpleegkundige

Als verpleegkundige op de afdeling Geriatrie ben je er voor de dagelijkse zorg. Daarnaast ondersteun je actief bij de verschillende behandelingen. Je traint de zelfredzaamheid en stimuleert onze patiënten om hun eigen regie te behouden. Constant observeer je scherp en je rapporteert goed. Klinisch redeneren past bij jou. Je bent welkom bij ons als je de opleiding tot geriatrieverpleegkundige hebt afgerond of als je die in de toekomst wilt gaan volgen.

Acute zorg voor geriatrische patiënt

Wat de afdeling Klinische Geriatrie zo bijzonder maakt? We zijn gespecialiseerd in de acute zorg voor geriatrische patiënten met een somatische aandoening. Er zijn dan ook geriaters aan onze afdeling verbonden. De focus ligt op kwaliteit van leven en de waarde die de patiënt daaraan hecht.

Naast somatische problemen, brengen we de psychische, functionele en sociale problemen in kaart. Dat maakt het werken met geriatrische patiënten zo anders. Juist de multi-problematiek en de a-specifieke presentatie van ziektes, vraagt van jou bijzondere kwaliteiten en je kunt goed samenwerken met andere disciplines. De groep patiënten is uiterst kwetsbaar en heeft door het complexe ziektebeeld specifieke zorg nodig. Zo lever je vaak acute zorg zonder dat er direct een duidelijke diagnose is. Dat vraagt snel handelen en goed kunnen overleggen. Daarbij ben je inlevend met respect en ook heel helder. De geriatrische patiënt kan jou vertrouwen en op jou bouwen. Je behandelt hem of haar zoals je zelf als oudere behandeld zou willen worden. Mantelzorgers betrek je gevraagd en ongevraagd bij de zorg. Zij kennen de patiënt het langst. Jij signaleert het als ze overbelast zijn. We werken samen met andere ziekenhuizen in de regio Rotterdam-Zuid. Zij verwijzen de hoog-complexe patiënten naar ons door. Dat zegt wel wat over de hoogwaardige zorg die wij verlenen.

Volop ontwikkelmogelijkheden

Wil jij jezelf graag verder ontwikkelen? Prima! Je krijgt alle mogelijkheden en alle steun. Of het nou om de ontwikkeling van de afdeling gaat waarbij je een betere techniek of handeling onderzoekt, of om een training of vervolgopleiding. We bieden een zeer goed opleidingsklimaat volop kansen en we motiveren je. We hebben niet voor niets de CZO erkende status van opleider. Verpleegkundigen geriatrie in opleiding van andere instellingen en alle afdelingen van ons eigen ziekenhuis lopen stage bij ons.

Over het team

We zijn eigenlijk een zelfsturend team. Jong, divers met een goede verdeling van mannen en vrouwen. De teamleider stimuleert de medewerkers en zij stimuleren elkaar. Je werkt altijd samen met een collega, overleg en advies vragen is de dagelijkse praktijk. Er is een open cultuur, waardoor feedback geven en ontvangen heel normaal is. Zo kun je elkaar ondersteunen. Verder werken we met patiënttoewijzing. Als verpleegkundige krijg je een aantal patiënten onder je hoede. Je hebt daardoor veel meer overzicht en weet alles. Je wast de patiënt, geeft medicatie, doet controles, artsenvisites en MDO’s en begeleidt de patiënt. Zoals onze verpleegkundige Tessa zegt: ”Ik heb daardoor een completer plaatje van een patiënt en kan ook beter alle details overdragen aan de arts over wat er speelt.”

 

Bekijk vacatures

Gespecialiseerd verplegend: vacatures
Standaard vacature foto indien er geen geschikte foto aanwezig is.
BMH Traineeship - Cardiac Care (CCU) en Eerste Hart Hulp (EHH)
32 - 36 uurHbo
Standaard vacature foto indien er geen geschikte foto aanwezig is.
CCU / interventieverpleegkundige in opleiding
32 - 36 uurMbo/Hbo
CCU verpleegkundige
CCU verpleegkundige
24 - 36 uurHbo
CCU verpleegkundige (flex)
CCU verpleegkundige (flex)
Flex
CCU verpleegkundige in opleiding
CCU verpleegkundige in opleiding
24 - 36 uurMbo/Hbo
Dialyseverpleegkundige
Dialyseverpleegkundige
24 - 36 uurHbo
Dialyseverpleegkundige in opleiding
Dialyseverpleegkundige in opleiding
24 - 36 uurMbo/Hbo
Standaard vacature foto indien er geen geschikte foto aanwezig is.
Endoscopieverpleegkundige
24 - 36 uurHbo
Standaard vacature foto indien er geen geschikte foto aanwezig is.
Gespecialiseerd Geriatrie verpleegkundige
32 - 36 uurHbo
IC verpleegkundige
IC verpleegkundige
24 - 36 uurHbo
Intensive Care (IC) verpleegkundige in opleiding
Intensive Care (IC) verpleegkundige in opleiding
32 - 36 uurMbo/Hbo
Interventiecardiologie-medewerker
Interventiecardiologie-medewerker
24 - 36 uurHbo
Standaard vacature foto indien er geen geschikte foto aanwezig is.
Kinder (high-care) verpleegkundige voor het Brandwondencentrum
24 - 36 uurMbo
Standaard vacature foto indien er geen geschikte foto aanwezig is.
Kinderverpleegkundige afdeling Neonatologie en Kraamafdeling
24 - 36 uurHbo
Leerling Interventieverpleegkundige
Leerling Interventieverpleegkundige
32 uurMbo/Hbo
MC-verpleegkundige in opleiding
MC-verpleegkundige in opleiding
32 - 36 uurMbo/Hbo
Standaard vacature foto indien er geen geschikte foto aanwezig is.
Medisch Hulpverlener Interventiecardiologie (BMH)
32 - 36 uurHbo
Standaard vacature foto indien er geen geschikte foto aanwezig is.
Neonatologieverpleegkundige (in opleiding) 24- 36 uur
24 - 36 uurMbo/Hbo
Standaard vacature foto indien er geen geschikte foto aanwezig is.
Obstetrieverpleegkundige
Flex
Standaard vacature foto indien er geen geschikte foto aanwezig is.
Regieverpleegkundige
24 - 32 uurHbo

Verhalen van collega's

Dit vinden je toekomstige collega's van het werk bij het Maasstad Ziekenhuis

Tineke
Tineke

Dialyseverpleegkundige

Wat een positieve energie is er ook in coronatijd! Alle collega’s staan klaar voor onze patiënten en elkaar. Zo kunnen onze artsen nu ook een dialyseapparaat bedienen. Dan kunnen ze bijspringen.

Niamh
Niamh

Verpleegkundig specialist

Twee specialismen combineren bij een complexe patiënt, waar je heel veel zelfstandigheid in hebt en vaak tot het laatste kunt begeleiden

Astrid
Astrid

Verpleegkundige oncologie

Je hoofd, hart en handen gebruiken. Dat kan ik op deze afdeling.

Bianca
Bianca

Neonatologieverpleegkundige & dagcoördinator

Ik vind mijn werk altijd al bijzonder want ouders laten het kostbaarste wat ze hebben bij mij achter.

Milou
Milou

Diabetesverpleegkundige in opleiding

Als diabetesverpleegkundige krijg je steeds meer te maken met de inzet van verschillende technologieën.