Vakgebiedsfoto Analisten & Laboranten

Analisten & Laboranten

Onderzoek met de modernste apparatuur
Word jij onze collega op Radiologie of bij het Maasstadlab? Of ga je aan de slag als analist, vaatlaborant of hartfunctielaborant?

Vacatures

Medische beeldvorming

Medische beeldvorming bestaat uit de afdelingen Radiologie, Nucleaire Geneeskunde en Medische Fotografie en deze zijn continue in beweging. Er zijn meerdere modaliteiten, waartussen de collega’s rouleren. Elke modaliteit wordt begeleid door een coördinator. De modaliteiten zijn voorzien van high-tech apparatuur van onder andere Siemens. Wij hebben 3 MRI scanners (Avanto, Aera, Skyra), 2 multi slice CT scanners (AS 64, Flash), Bucky kamers (Ysio) en een angiokamer. Daarnaast beschikken wij ook over mammografie, echografie, dexa en eswl. Je kan bij ons combinaties maken tussen verschillende specialisaties, extra taken en afdelingsprojecten oppakken. Ook kun je binnen een bepaalde specialisatie jezelf verder ontwikkelen. Kortom voor ieder wat wils!

Bekijk vacatures

Het MaasstadLab

In het MaasstadLab ben je analist in een allround klinisch laboratorium. We verlenen 24 uur per dag, 7 dagen per week service aan zowel interne- als externe aanvragers van laboratoriumdiagnostiek en zijn ISO 15189 geaccrediteerd. Als je bij ons komt werken, heten in totaal ongeveer 230 collega’s je hartelijk welkom! Er is een team Klinische Chemie, een team Klinische Farmacologie & Toxicologie en een team Medische Microbiologie. Ook de afdelingen Bloedafname en Infectiepreventie horen bij het MaasstadLab.

Bekijk vacatures

Het Vaatlaboratorium

Als vasculair diagnostisch laborant (vaatlaborant) doe je in ons vaatlaboratorium op uitgebreide schaal non-invasief onderzoek naar het arteriële en veneuze systeem. Je werkt voornamelijk op het vaatlaboratorium maar ook op de polikliniek Chirurgie. Bij voorkomende situaties ga je aan de slag in de kliniek. Daarnaast werk je samen met de medisch en/of verpleegkundig specialist bij invasieve therapie voor patiënten met vasculaire problemen, zoals endo-veneuze behandelingen en bij carotis operaties. De onderzoeken die je uitvoert duren vaak lang en kunnen voor de patiënt intensief zijn. De omgang met mensen is hierdoor een belangrijk onderdeel van je werk. Jij bent degene die de patiënt begeleidt en op zijn gemak stelt.

Bekijk vacatures

Functieafdeling Hartonderzoek

Onze functieafdeling Hartonderzoek is een onderdeel van het Hartcentrum. Als hartfunctielaborant doe je diverse onderzoeken waarbij je kijkt naar het hart en de conditie van het hart kunt meten. Denk hierbij aan echo’s van het hart, een inspanningstest op de fiets (ergometrie) en hartfilmpjes (ECG). Maar je maakt ook lange hartfilmpjes waarbij de patiënt apparatuur mee naar huis krijgt en later weer moet inleveren. Dit zijn de holters. De device poli is ook een afdeling binnen ons Hartcentrum. Daar verleen je alle zorg rondom pacemakers en ICD’s. Daarnaast zien we ook patiënten van andere afdelingen die op verzoek van hun behandeld specialist een onderzoek van het hart nodig hebben.

Er is een enthousiast team van zo’n 30 collega’s. We werken nauw samen met de cardiologen en de polikliniek maar ook met onze andere collega’s binnen het Hartcentrum. Met elkaar zijn we een hardwerkende groep collega’s die oog hebben voor de patiënt maar ook voor elkaar. Humor en een goede sfeer maken het werk leuk. De lat ligt hoog, de afdeling is strak georganiseerd. De werkzaamheden proberen we zoveel mogelijk te rouleren en af te wisselen. Dat zorgt ervoor dat je steeds wordt uitgedaagd!

Bekijk vacatures

Verhalen van collega's

Lees alle verhalen

251

Medisch Specialisten

182

Artsen in opleiding

3175

Werknemers