Afdelingsfoto

Acute zorg

Word jij onze collega op één van de acute zorgafdelingen?
Acute zorg is een belangrijke pijler binnen het Maasstad Ziekenhuis. We hebben een grote SEH, een hartcentrum met interventiecardiologie, en een hoogwaardige IC. Dus ben jij daadkrachtig onder tijdsdruk? Dan ben je welkom op onze acute zorgafdelingen.
Vacatures bekijken

Acute zorg

Word jij onze collega op één van de acute zorgafdelingen?
Acute zorg is een belangrijke pijler binnen het Maasstad Ziekenhuis. We hebben een grote SEH, een hartcentrum met interventiecardiologie, en een hoogwaardige IC. Dus ben jij daadkrachtig onder tijdsdruk? Dan ben je welkom op onze acute zorgafdelingen.
Vacatures bekijken

Dé plek om het vak te leren

Als je iets vaak doet, word je er echt goed in. Wij zijn al jaren een echt opleidingsziekenhuis. En dat we goed zijn in het opleiden van SEH-, IC-, CCU- of interventieverpleegkundigen, blijkt wel uit onze slagingspercentages. Die zijn hoger dan bij veel andere ziekenhuizen.

Blijven groeien
Ook als je eenmaal gespecialiseerd verpleegkundige bent, blijf je jezelf ontwikkelen. Bij ons kun je wekelijks klinische lessen volgen. Er zijn veel opleidingen en je kunt congressen bezoeken. Voor IC-verpleegkundigen hebben we zelfs ons eigen scholingsprogramma en symposium RICS. En wil je graag een tweede specialisatie volgen of doorgroeien tot ambulanceverpleegkundige? Dat kan!

Je blik verbreden
De een werkt graag zijn hele leven op dezelfde afdeling, de ander heeft graag meer afwisseling. Als je tot die tweede groep behoort, ben je bij ons aan het juiste adres. In veel gevallen kun je over de verschillende acute afdelingen rouleren. Zo blijf je groeien als verpleegkundige.

Een innovatieve omgeving
Op onze acute afdelingen werken we met de modernste apparatuur. Van Optiflow en intra-aortale ballonpompen tot CVVH-machines en apparatuur voor therapeutische hypothermie. Ook doen we mee aan baanbrekende, internationale researchprogramma’s. Hiermee dragen we bij aan betere zorg in de toekomst.

De afdeling Spoedeisende Hulp

Onze Spoedeisende Hulp (SEH) is een level 2 traumacentrum en levert acute topklinische zorg. Wij zijn een dynamische afdeling waar we 24 uur per dag, zeven dagen per week patiënten behandelen. Elk jaar zien we ruim 37.000 patiënten uit Rotterdam en omgeving. Het werk is afwisselend en uitdagend, de ziektebeelden zijn enorm divers net als onze populatie. Van low care tot high care, van valpartij tot vergiftiging, van auto-ongeluk tot bedrijfsongeval. We beschikken over uitgebreide behandelmogelijkheden. Daarvoor hebben wij 11 behandelkamers en 2 traumakamers. We blijven continu in ontwikkeling want we zijn hét acute centrum van Rotterdam-Zuid. Wij maken deel uit van de drie brandwondencentra in Nederland en de acute opvang van deze categorie patiënten in ons ziekenhuis vindt plaats op de SEH. Je ziet dus als SEH-professional het vak in al zijn facetten en oefent het in de praktijk uit. Van werken met kinderen tot de acute geriatrische patiënt.

Sterk in samenwerking

Werken met verschillende functieprofielen maakt ons sterk in de samenwerking. Zo zijn er verschillende specialisten, artsen, SEH-verpleegkundigen, Bachelors Medische Hulpverlening ( BMH), doktersassistenten en de gipsverbandmeesters. Ook de samenwerking met onze ketenpartners, zoals de huisartsen, Huisartsenpost, Aafje Zorghotel en Antes verloopt voorspoedig. Vanaf 1 oktober 2019 start de samenwerking met de inpandige Huisartsenpost. Om de geriatrische patiënt niet langer dan nodig op de SEH/het observatorium te houden, ontwikkelen we een traject met Aafje om de juiste hulp in te schakelen waar nodig.

 Snel schakelen en innovatief

Als spoedeisende hulp verpleegkundige maak je deel uit van een team, maar verwachten we ook veel zelfstandigheid van je. Collega’s met een verantwoordelijkheidsgevoel en passie voor de acute zorg zijn van harte welkom! De patiënt staat bij ons centraal, maar ook jij als medewerker. Met veel aandacht voor educatie, veiligheid en kwaliteit.
Wij zijn een dynamisch, spontaan en professioneel team. Niet bang om ‘out of the box’ te denken. Snel schakelen in acute situaties zit bij ons in de genen en wij staan altijd open voor innovaties in de spoedzorg om onze kwaliteit hoog te houden. Onze Spoedeisende Hulp is aangesloten bij een groot observatorium waar patiënten maximaal 24 uur worden opgevangen met monitorbewaking.

Speciale patiënten lounge

Om onze patiënten nog sneller goede zorg aan te bieden, openen wij een patiënten lounge waar onze patiënten in een huiselijke sfeer kunnen wachten op uitslagen en verdere diagnostiek.
Word jij onze nieuwe collega? Dan kom je terecht in een team van ca. 60 gespecialiseerd verpleegkundigen (i.o). Er wordt hard gewerkt maar ook veel gelachen. Wij bieden jou begeleiding waar nodig en kunnen een speciaal individueel samengesteld traineeship voor je verzorgen.

Volop afwisseling: rouleren tussen SEH, IC en ambulance

Houd je van afwisseling? Dan kun je rouleren tussen de SEH, de afdeling Intensive Care en de ambulance. Voor dit laatste werken onze Spoedeisende Hulp en AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) samen. Als je eenmaal bij ons werkt, kun je na verloop van tijd solliciteren naar een duobaan SEH/ambulance. Word je aangenomen? Dan kun je een 9 maanden durende opleiding volgen bij de AZRR. Zo kun je op beide werkplekken aan de slag.

Bekijk vacatures

De afdeling Cardiac Care / Eerste Hart Hulp

Op de afdeling Cardiac Care/Eerste Hart Hulp geven we gespecialiseerde zorg aan vitaal bedreigde patiënten met spoedeisende en chronische hartproblemen. We zijn een regionaal interventiecentrum voor onder andere de behandeling van de acute hartinfarcten. Als verpleegkundige word je elke dienst ingedeeld op de Cardiac Care of Eerste Hart Hulp.

De Eerste Hart Hulp is 24 uur per dag en zeven dagen per week geopend. Hier komen patiënten binnen. Het streven is binnen 4 uur een diagnose en een behandelplan te hebben. Je ziet hier veel verschillende patiënten en je werk is afwisselend.

Bij Cardiac Care worden patiënten bewaakt van wie de vitale functies bedreigd worden. Deze patiënten hebben uitgebreide cardiale zorg nodig. Naast je dagelijkse werk ben je als CCU-verpleegkundige deel van het reanimatieteam en help je bij spoedinterventies op de interventiekamer.

Bekijk vacatures

De afdeling Interventiecardiologie

Interventiecardiologie heeft twee interventiekamers en één kamer waar de implantaties van pacemakers en ICD`s plaatsvinden. Wij doen jaarlijks ongeveer 3700 procedures, zoals CAG, PCI, FFR, OCT, CTO, en IVUS. Veel regioziekenhuizen verwijzen hun patiënten voor interventies naar ons.

Als interventieverpleegkundige heb je verschillende rollen. Het ene moment assisteer je de interventiecardioloog, op andere momenten bedien je de techniek of fungeer je als omloop. Je werkt overdag en je hebt ’s avonds bereikbaarheidsdienst.

Hartaanvallen zijn niet te voorspellen. Dus zijn er ook op de niet-acute dagen vaak ongeplande interventies. Daarom heb je met regelmaat spoeddiensten. Je moet dan binnen 30 minuten op je werk kunnen zijn. Woon je te ver weg, dan kun je gebruikmaken van onze luxe piketkamers. Met deze diensten bouw je veel verlofuren en onregelmatigheidstoeslag op.

Bekijk vacatures

De afdeling Intensive Care

De afdeling Intensive Care bestaat uit 21 IC-bedden, waarvan 3 voor het Brandwondencentrum. Naast postoperatieve patiënten, zie je op onze IC ook patiënten met een ernstige septische of cardiogene shock. Daarnaast help je bij de opvang en stabilisatie van (post)reanimatiepatiënten op de SEH en de afdeling Interventiecardiologie.

Als verpleegkundige kom je terecht in een hecht team waarin we elkaar ondersteunen en samen de verantwoordelijkheid nemen voor de ontwikkeling van de afdeling.

Bekijk vacatures

Opleidingsmogelijkheden

Wij bieden regelmatig opleidingen aan, zoals IC en Medium Care verpleegkundige.

Bekijk de mogelijkheden

Acute zorg: vacatures
Standaard vacature foto indien er geen geschikte foto aanwezig is.
BMH Traineeship - Cardiac Care (CCU) en Eerste Hart Hulp (EHH)
32 - 36 uurHbo
Standaard vacature foto indien er geen geschikte foto aanwezig is.
CCU / interventieverpleegkundige in opleiding
32 - 36 uurMbo/Hbo
CCU verpleegkundige in opleiding
CCU verpleegkundige in opleiding
24 - 36 uurMbo/Hbo
Interventiecardiologie-medewerker
Interventiecardiologie-medewerker
24 - 36 uurHbo
Leerling Interventieverpleegkundige
Leerling Interventieverpleegkundige
32 uurMbo/Hbo
Standaard vacature foto indien er geen geschikte foto aanwezig is.
Medisch Hulpverlener Interventiecardiologie (BMH)
32 - 36 uurHbo

Opleidingsmogelijkheden

Wij bieden regelmatig opleidingen aan, zoals IC en Medium Care verpleegkundige. Meer weten?

opleidingen

Verhalen van collega's

Dit vinden je toekomstige collega's van het werk bij het Maasstad Ziekenhuis

Patrick
Patrick

Gipsverbandmeester

Ik help patiënten die veel last hebben om in hele korte tijd weer mobiel te worden.

Linda
Linda

Gipsverbandmeester

Wat ook prettig is aan het werk op de SEH als gipsverbandmeester, is dat wij de patiënt later in het behandeltraject vaak nog terugzien op de Gipskamer

Anna
Anna

Gespecialiseerd verpleegkundige SEH

Ik hou van de mentaliteit hier, zeggen waar het op staat en hard doorwerken.

Verena
Verena

IC-verpleegkundige

Door de meeloopdag kreeg ik echt een goed beeld en ik kreeg ook goed de sfeer van de afdeling mee

Patricia
Patricia

Gespecialiseerd verpleegkundige SEH

Je haalt zelfstandig patiënten binnen en denkt als eerste aan een diagnose. Dat maakt het zo uitdagend.

Nienke
Nienke

Gespecialiseerd verpleegkundige IC en SEH

De Spoedeisende Hulp heeft mij altijd aangetrokken vanwege de dynamiek en variatie.

Heike
Heike

Verpleegkundige interventiecardiologie

Ik voel me verbonden met het Maasstad Ziekenhuis. Ondanks de grootschaligheid van het ziekenhuis, ken ik veel mensen. Dat vind ik fijn.

Chantal
Chantal

Gespecialiseerd verpleegkundige CCU/EHH

De sfeer op de afdeling is leuk en gezellig. We hebben een hecht team met onze 45 collega’s. Divers ook, jong en oud, mannen en vrouwen.