Acute zorg


Word jij onze collega op één van de acute zorgafdelingen? Gediplomeerd of in opleiding
Acute zorg is een belangrijke pijler binnen het Maasstad Ziekenhuis. We hebben een grote SEH, een hartcentrum met interventiecardiologie, en een hoogwaardige IC. Dus ben jij daadkrachtig onder tijdsdruk? Dan ben je welkom op onze acute zorgafdelingen.

Patiënt wordt verzorgd. Boven
alles
Rotterdams

Acute zorg


Word jij onze collega op één van de acute zorgafdelingen? Gediplomeerd of in opleiding
Acute zorg is een belangrijke pijler binnen het Maasstad Ziekenhuis. We hebben een grote SEH, een hartcentrum met interventiecardiologie, en een hoogwaardige IC. Dus ben jij daadkrachtig onder tijdsdruk? Dan ben je welkom op onze acute zorgafdelingen.

Dé plek om het vak te leren

Als je iets vaak doet, word je er echt goed in. Wij zijn al jaren een echt opleidingsziekenhuis. En dat we goed zijn in het opleiden van SEH-, IC-, CCU- of interventieverpleegkundigen, blijkt wel uit onze slagingspercentages. Die zijn hoger dan bij veel andere ziekenhuizen.


Blijven groeien
Ook als je eenmaal gespecialiseerd verpleegkundige bent, blijf je jezelf ontwikkelen. Bij ons kun je wekelijks klinische lessen volgen. Er zijn veel opleidingen en je kunt congressen bezoeken. Voor IC-verpleegkundigen hebben we zelfs ons eigen scholingsprogramma en symposium RICS. En wil je graag een tweede specialisatie volgen of doorgroeien tot ambulanceverpleegkundige? Dat kan!

Je blik verbreden
De een werkt graag zijn hele leven op dezelfde afdeling, de ander heeft graag meer afwisseling. Als je tot die tweede groep behoort, ben je bij ons aan het juiste adres. In veel gevallen kun je over de verschillende acute afdelingen rouleren. Zo blijf je groeien als verpleegkundige.

Een innovatieve omgeving
Op onze acute afdelingen werken we met de modernste apparatuur. Van Optiflow en intra-aortale ballonpompen tot CVVH-machines en apparatuur voor therapeutische hypothermie. Ook doen we mee aan baanbrekende, internationale researchprogramma’s. Hiermee dragen we bij aan betere zorg in de toekomst.

De afdeling Spoedeisende Hulp

Onze Spoedeisende Hulp (SEH) is een level 2 SEH. Een dynamische afdeling waar we 24 uur per dag, zeven dagen per week patiënten behandelen. Elk jaar zien we ruim 40.000 Rotterdammers. Het werk is afwisselend en uitdagend. De ziektebeelden zijn enorm divers. Van valpartij tot vergiftiging. Van auto-ongeluk tot bedrijfsongeval. We beschikken over uitgebreide behandelmogelijkheden. Zo hebben we 11 behandelkamers, 2 traumakamers, een röntgenkamer en een eigen CT-scanner.

We leveren topzorg en hebben goede logistiek hoog in het vaandel. Daarom werken we met fasttrack traumatologie. Voor jou als verpleegkundige betekent dat: veel verantwoordelijkheid en een zelfstandige rol. Je komt terecht in een team van ca. 60 gespecialiseerd verpleegkundigen (i.o). Er wordt hard gewerkt maar ook veel gelachen. Je wordt goed ingewerkt.

Bekijk vacatures

De afdeling Cardiac Care / Eerste Hart Hulp

Op de afdeling Cardiac Care/Eerste Hart Hulp geven we gespecialiseerde zorg aan vitaal bedreigde patiënten met spoedeisende en chronische hartproblemen. We zijn een regionaal interventiecentrum voor onder andere de behandeling van de acute hartinfarcten. Als verpleegkundige word je elke dienst ingedeeld op de Cardiac Care of Eerste Hart Hulp.

De Eerste Hart Hulp is 24 uur per dag en zeven dagen per week geopend. Hier komen patiënten binnen. Het streven is binnen 4 uur een diagnose en een behandelplan te hebben. Je ziet hier veel verschillende patiënten en je werk is afwisselend.

Bij Cardiac Care worden patiënten bewaakt van wie de vitale functies bedreigd worden. Deze patiënten hebben uitgebreide cardiale zorg nodig. Naast je dagelijkse werk ben je als CCU-verpleegkundige deel van het reanimatieteam en help je bij spoedinterventies op de interventiekamer.

Bekijk vacatures

De afdeling Interventiecardiologie

Interventiecardiologie heeft twee interventiekamers en één kamer waar de implantaties van pacemakers en ICD`s plaatsvinden. Wij doen jaarlijks ongeveer 3700 procedures, zoals CAG, PCI, FFR, OCT, CTO, en IVUS. Veel regioziekenhuizen verwijzen hun patiënten voor interventies naar ons.

Als interventieverpleegkundige heb je verschillende rollen. Het ene moment assisteer je de interventiecardioloog, op andere momenten bedien je de techniek of fungeer je als omloop. Je werkt overdag en je hebt ’s avonds bereikbaarheidsdienst.

Hartaanvallen zijn niet te voorspellen. Dus zijn er ook op de niet-acute dagen vaak ongeplande interventies. Daarom heb je met regelmaat spoeddiensten. Je moet dan binnen 30 minuten op je werk kunnen zijn. Woon je te ver weg, dan kun je gebruikmaken van onze luxe piketkamers. Met deze diensten bouw je veel verlofuren en onregelmatigheidstoeslag op.

Bekijk vacatures

De afdeling Intensive Care / Medium Care

De afdeling Intensive Care bestaat uit 21 IC-bedden, waarvan 3 voor het Brandwondencentrum. Naast postoperatieve patiënten, zie je op onze IC ook patiënten met een ernstige septische of cardiogene shock. Daarnaast help je bij de opvang en stabilisatie van (post)reanimatiepatiënten op de SEH en de afdeling Interventiecardiologie.

Op onze Medium Care (6 bedden) worden veelal patiënten opgenomen die van onze IC afkomen en nog niet naar een verpleegafdeling kunnen. Patiënten krijgen hier monitoring en waar nodig respiratoire en hemodynamische ondersteuning door bijvoorbeeld Optiflow en inotropica. Ook plaatsen we hier centrale lijnen voor de gehele kliniek.

Als verpleegkundige kom je terecht in een hecht team waarin we elkaar ondersteunen en samen de verantwoordelijkheid nemen voor de ontwikkeling van de afdeling.

Bekijk vacatures

Opleidingsmogelijkheden

Wij bieden regelmatig opleidingen aan, zoals IC en Medium Care verpleegkundige.

Bekijk de mogelijkheden

Opleidingsmogelijkheden

Wij bieden regelmatig opleidingen aan, zoals IC en Medium Care verpleegkundige. Meer weten?

opleidingen

Verhalen van collega's

...

Chantal
Gespecialiseerd verpleegkundige CCU/EHH

De sfeer op de afdeling is leuk en gezellig. We hebben een hecht team met onze 45 collega’s. Divers ook, jong en oud, mannen en vrouwen.

Lees het verhaal
...

Heike
Verpleegkundige interventiecardiologie

Ik voel me verbonden met het Maasstad Ziekenhuis. Ondanks de grootschaligheid van het ziekenhuis, ken ik veel mensen. Dat vind ik fijn.

Lees het verhaal
...

Nienke
Gespecialiseerd verpleegkundige IC en SEH

De Spoedeisende Hulp heeft mij altijd aangetrokken vanwege de dynamiek en variatie.

Lees het verhaal

79

Vacatures

217

Medisch Specialisten

172

Artsen in opleiding

3201

Werknemers