Bij elk gordijn, elke stof, alle kleding die wij gebruiken, kijken wij wat er mogelijk is en wat de beste keuze is voor het Maasstad Ziekenhuis. Daarbij moeten we ons houden aan bepaalde regels en eisen en of het bij ons ziekenhuis past. We werken hierbij nauw samen met verschillende afdelingen. Onder andere met de afdeling Infectiepreventie, omdat je ook rekening moet houding met de wet- en regelgeving die er voor textiel geldt. Daarnaast met de afdeling Communicatie om te kijken of onze keuzes wel aansluiten bij de huisstijl en niet te vergeten de samenwerking met de zorg.
Ik ben kwaliteitsfunctionaris op de afdeling Schoonmaak en Textiel. Ik richt mij vooral op textiel, maar vervang bij afwezigheid mijn collega op de afdeling Schoonmaak. We werken nauw samen. We weten allebei wat er op beide afdelingen gebeurt en kunnen hier ook samen over sparren. Ik ben continu op zoek naar verbeteringen voor mijn afdeling. Alles om de kwaliteit te perfectioneren. Daarvoor is veel kennis nodig van verschillende processen en je moet weten waar je over praat. Veel medewerkers denken dat het gewoon werkkleding is, maar voor ons is het veel meer. Zo hebben wij bijvoorbeeld al een aantal jaar kleding van een stof die ontwikkeld is met een milieuvriendelijke vezeltechnologie. Het katoen is vervangen door bio-cellulosevezels (Lyocell) en de polyester door gerecycled polyester. Dit betekent geen negatieve gevolgen meer van de productie van katoen en polyester. De bron voor het volledig mechanisch gerecyclede polyester zijn PET-flessen. Constant zijn we op zoek naar verbetering en verbinding. De wasserij waar onze kleding naar toe gaat, houdt zich continu bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit is een belangrijke reden om juist voor deze organisatie te kiezen. Met de wasserij voeren we elk kwartaal een SLA (Service Level Agreement) monitoring uit. Op dat moment meten we de kwaliteit van al het textiel wat aan ons uitgeleverd wordt. Dit moet aan de vooropgestelde voorwaarden voldoen. Het zijn zaken waar ik het grootste deel van mijn tijd mee bezig ben. Je kunt niet zomaar een stuk stof bestellen, daar komt zo veel meer bij kijken.
Mijzelf uitdagen
Mijn werk voelt voor mij absoluut niet als werken. Ik haal er energie uit en ga er elke dag met plezier naartoe. Dat je echt wat kan betekenen vanuit een onderdeel waar je het niet van verwacht, dat vind ik leuk. Het is uitdagend en ik blijf de uitdaging opzoeken. Dat is ook de reden dat ik de opleiding Middenmanagement heb gevolgd en in september ga starten met de opleiding Facility Management. Ik wil blijven doorgroeien en voelen dat ik mijzelf continu aan het uitdagen ben. Ik ben zelf begonnen bij de schoonmaak. Op zoek naar een vakantiebaantje kwam ik terecht bij Hago Zorg in het Maasstad Ziekenhuis. Vanuit deze functie ging ik aan de slag op de linnenkamer en al snel zag mijn leidinggevende dat ik meer wilde en meer kon. Sinds januari 2018 ben ik werkzaam als kwaliteitsfunctionaris bij het Maasstad Ziekenhuis. Dat ik hiervoor verschillende functies vervuld heb, zorgt ervoor dat ik beter begrijp wat je als medewerker nodig hebt en wat werkt. Dit werkt zeker in mijn voordeel.
Voor elkaar klaar staan
Toen ik aan de slag ging in de schoonmaak heb ik bewust voor het Maasstad Ziekenhuis gekozen. Mijn schoonmoeder is leidinggevende bij Hago Zorg en mijn partner is ook werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis. Voor mij was het dus een bewuste keuze om hier te gaan werken en nu ik er eenmaal zit, wil ik niet meer weg. Het is een echt Rotterdams ziekenhuis. De mensen die hier werken zeggen gewoon wat ze vinden en dat kan ik waarderen. En dat iedereen altijd voor je klaar staat, dat geeft zo’n warm gevoel. Je merkt dat er echt aan de medewerkers wordt gedacht. Als er bijvoorbeeld in jouw persoonlijke sfeer een situatie ontstaat waardoor je afwezig bent, wordt er altijd gekeken naar een oplossing die het beste is voor jou. Dat zie ik ook terug bij de kansen om je te kunnen ontwikkelen. Het Maasstad Ziekenhuis investeert in haar mensen en er wordt altijd gekeken hoe je dat het beste kunt combineren met je werk. Het wordt zeker gestimuleerd. Zelf vind ik het ook leuk om andere collega’s te stimuleren en te vertellen over mijn ervaringen. Als ik dan terugzie dat een collega ook een opleiding is gaan volgen, dus zijn dromen achterna gaat, maakt mij dat blij. Collega’s weten ook dat ik hier zelf eerst aan de slag was als schoonmaakster en ik draai mijn hand ook niet om voor werk. Ik zit nooit stil, maakt niet uit welk werk ik doe. Nu volg ik gelukkig mijn passie, dat maakt het nog leuker!