Tamara

Echocardiografiste

"Het werk van echocardiografist is voor iedereen leuk! Het werk is gevarieerd en uitdagend."

Verder lezen
Bekijk ook de Radiodiagnostisch Laborant pagina
Delen

“Je verwacht het misschien niet, maar ik ben zowel echocardiografiste als dierenarts. Ik werk nu ongeveer elf jaar als dierenarts. Zes jaar geleden was ik op zoek naar verdieping in mijn vak. Ik heb altijd al interesse gehad in de interne geneeskunde en echografie, en vanuit deze interesses ging ik op zoek naar mogelijkheden die hierbij passen. Dit heb ik gevonden in de functie van echocardiografiste in het ziekenhuis. Ik werk nu twee dagen in de week als dierenarts in Den Haag en twee dagen als echocardiografiste binnen het Hartcentrum van het Maasstad Ziekenhuis.

Echo’s bij dier en mens
Om aan de slag te kunnen als echocardiografiste heb ik de inservice-opleiding gevolgd, waarbij ik gelijk zelf aan de slag mocht. De kennis die ik als dierenarts heb, neem ik mee in dit werk. Ik maak namelijk bij dieren ook echo’s van het hart. Andersom kan ik de kennis die ik in het ziekenhuis heb opgedaan gebruiken in mijn werk als dierenarts. Ik neem het namelijk mee bij het diagnosticeren, behandelen en opvolgen van cardiologische aandoeningen bij mijn viervoetige patiënten.

Het zijn twee heel verschillende beroepen, maar het bevalt uitstekend om het te combineren. De variatie op diverse vlakken door het verschil in functie en organisatie werkt voor mij erg inspirerend. Met mijn leidinggevende in het Maasstad Ziekenhuis heb ik goede afspraken kunnen maken, waardoor het voor mij mogelijk is om het te blijven combineren.

Inzichten toepassen
In mijn contact met mensen op de werkvloer, maak ik hen zowel als patiënt als eigenaar van een patiënt(dier) mee. In beide beroepen heeft dit me veel inzicht gegeven. Ik gebruik dit dagelijks onbewust in mijn contact met de patiënt. En soms pas ik het wel bewust toe. Om een voorbeeld te geven: ik vraag patiënten in het ziekenhuis wel eens naar hun huisdier. Zonder mijn andere functie prijs te geven, kan ik op die manier toch heel toegankelijk een niet medisch gerelateerd onderwerp aansnijden en hierover het gesprek aangaan als blijkt dat de patiënt dit van zijn of haar kant waardeert.

Het werk van echocardiografist is voor iedereen leuk! Het werk is gevarieerd en uitdagend. Je hebt direct contact met de patiënten en je hebt je eigen programma voor het maken van echo’s. Voor vragen of advies kun je op een laagdrempelige manier terecht bij je ervaren collega’s of de artsen.”

 

Meer verhalen over Analisten & laboranten

Salah
Salah

Radiodiagnostisch laborant

"Je ziet van alles voorbij komen. Van een simpele botbreuk tot een tumor in de hersenen."

Vonny
Vonny

Laborant Klinische Neurofysiologie

"Ik ga nooit meer uit het vak!"

Joyce
Joyce

Vakspecialist Hematologie

"Je voelt altijd die verantwoordelijkheid omdat het om mensenlevens gaat"

Marcella
Marcella

Radiodiagnostisch laborant/coördinator CT

"In deze coronatijd is samenwerken superbelangrijk. Met mijn collega-laboranten, de afdelingen Spoedeisende Hulp, Intensive Care en andere disciplines."

Leon
Leon

Vakspecialist Klinische Farmacologie & Toxicologie

"Het verbaast me soms met hoeveel middelen sommige mensen achter het stuur zitten"

Xinga
Xinga

Leerling radiodiagnotisch laborant

"Je leert écht veel meer dan alleen foto’s maken!"

Mirjam
Mirjam

Radiodiagnostisch laborant

"Ik doe als radiodiagnostisch laborant onderzoeken bij patiënten met eenvoudige botbreuken tot patiënten met gecompliceerde operatiecomplicaties. Planbare en acute zorg. Dat maakt het werk heel uitdagend."

Sem
Sem

Leerling radiodiagnostisch laborant

"Je bent een soort ‘mini-dokter’ op de buckykamer. Fantastisch vind ik dat!"

Meer Analisten & laboranten Radiogdiagnostisch Laboranten gezocht

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures