Stephanie

Projectmanager ICT

"Als projectmanager werk ik aan projecten in en voor de zorg met als doel dat we als IMTS een steentje bijdragen aan de verbetering van de zorg."

Verder lezen
Delen

“In december 2014 ben ik als extern projectmanager – via PinkRoccade Healthcare – begonnen bij het Maasstad Ziekenhuis. In juni 2015 ben ik al in dienst gekomen omdat ik het werk en de werkomgeving zo leuk en boeiend vond! Als projectmanager werk ik aan projecten in en voor de zorg met als doel dat we als IMTS een steentje bijdragen aan de verbetering van de zorg. Wij hebben een projectenteam met verschillende projectmanagers die ieder een eigen focus hebben. Het is een dynamisch team waarbij we veel van elkaar leren. Mijn focus ligt vooral op het gebied van projecten rondom informatiemanagement, ICT en medische technologie.

Trots op Patiëntportaal
Een project waar ik trots op ben, is de implementatie van ons patiëntportaal ‘Mijn Maasstadziekenhuis’. Dat is nieuw opgezet met als doel een digitale toegang aan patiënten te bieden. Zo kunnen ze nu hun laboratoriumuitslagen en andere onderzoeken inzien en correspondentie van het ziekenhuis met henzelf en tussen de medisch specialist en de huisarts. We zijn nu aan het onderzoeken hoe we het portaal verder kunnen uitbreiden, zoals het online maken van een afspraak met ons ziekenhuis door de patiënt zelf. Dat lijkt gemakkelijk, maar daar zit een bijzonder ingewikkeld proces achter. Het houdt veel meer in dan zo maar een functionaliteit aanzetten. Zo’n traject betekent een organisatieverandering, waarbij overleg nodig is met alle poliklinieken. In de nabije toekomst is het ook mogelijk dat patiënten hun behandelplan kunnen inzien en digitale vragenlijsten kunnen invullen.

CTG bewakingssysteem afdeling Verloskunde
 Voor de afdeling Verloskunde ben ik als projectmanager bezig met de implementatie van een CTG bewakingssysteem voor moeder en kind. Ik begeleid het project vanaf het begin totdat het eindresultaat is opgeleverd. Dat betekent dat ik contact heb met de zorg, in dit geval de gynaecologen en verpleegkundigen, Technisch Beheer, Medische Technologie, de Architecten en de Technische Dienst. Ik vind het leuk en uitdagend dat zoveel disciplines bij een project betrokken zijn.  Voor wat betreft ICT bekijken we bijvoorbeeld of de nieuwe applicatie past bij de ICT infrastructuur die we in huis hebben en hoe we koppelingen gaan leggen met ons elektronisch patiëntendossier. Voor de zorg is het belangrijk dat het nieuwe systeem toegevoegde waarde biedt en gebruiksvriendelijk is. Belangrijk in mijn rol als projectmanager is o.a. om alle verschillende disciplines bij elkaar te brengen en een gezamenlijk resultaat neer te zetten.

Dit is een ambitieus ziekenhuis. Er zijn genoeg uitdagende projecten. We werken met een enthousiast team met veel verschillende soorten mensen. We staan open voor nieuwe collega’s en leggen je graag alles uit en helpen je op weg.”

Meer verhalen over ICT & techniek

Alle verhalen Meer over ICT & techniek

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures