Salah

Radiodiagnostisch laborant

"Je ziet van alles voorbij komen. Van een simpele botbreuk tot een tumor in de hersenen."

Verder lezen
Bekijk ook de Radiodiagnostisch Laborant pagina
Delen

“Na mijn studie HBO Verpleegkunde was ik nog niet uitgeleerd; ik wilde mezelf nog verder ontwikkelen. Ik ben me gaan oriënteren en kwam uit op de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT). In deze opleiding komen de gezondheidszorg én de techniek samen. Een meeloopdag is onderdeel van de sollicitatieprocedure bij het Maasstad Ziekenhuis. Het is ook een goed moment om voor jezelf te toetsen of de opleiding en het ziekenhuis wat voor je zijn. Ik heb op verschillende modaliteiten meegekeken en direct de sfeer kunnen proeven in het team. Ik ging na die dag met een tevreden gevoel naar huis. Ik voelde me hier direct thuis!

Geen dag is hetzelfde
Een van de mooiste aspecten van mijn werk vind ik de combinatie die ik maak met nucleaire geneeskunde. Met nucleair geneeskundige onderzoeken brengen we het menselijk lichaam op een heel bijzondere manier in beeld en is het patiëntencontact daardoor nog uitdagender. Mijn dag ziet er eigenlijk altijd anders uit, zelfs de ochtend kan van de middag verschillen. Je staat op verschillende modaliteiten, verricht verschillende soorten onderzoeken en ziet zeer diverse patiënten. Van een simpele botbreuk tot een tumor in de hersenen.

 

Het verschil maken
Ook al is je contact met de patiënt vrij kort, in die korte tijd maak je wel het verschil. Als radiodiagnostisch laborant heb je telkens de uitdaging om een patiënt gerust te stellen, zodat je het onderzoek optimaal kunt verrichten. Er was bijvoorbeeld een patiënt die na het onderzoek geëmotioneerd raakte en mij bedankte met een knuffel. Hij gaf aan dat het reuze meeviel dankzij het contact met mij. Bij een andere patiënt hielp het praten juist niet. Uiteindelijk hebben we het onderzoek goed kunnen afronden, terwijl haar favoriete muziek van ABBA stond te draaien.

Genoeg uitdaging
De sfeer en samenwerking op de afdeling is prettig. Het team is erg divers. Ik heb collega’s van jong tot oud, van wie je veel kunt leren. Naast het werk hebben we meerdere activiteiten per jaar en zien elkaar vaak ook buiten het werk. Ik ben bestuurslid van JongMaasstad. Via die weg leer ik zoveel nieuwe collega’s kennen buiten de radiologie-afdeling en bouw ik een mooi netwerk op. Tegen potentiele nieuwe collega’s zeg ik: kom bij het Maasstad Ziekenhuis! Je vindt hier genoeg uitdaging als radiodiagnostisch laborant en je komt terecht in een topteam. Eerst even komen proeven? Kom dan gerust een dag met mij meelopen.”

Meer weten over JongMaasstad? Ga dan naar www.jongmaasstad.nl.

Meer verhalen over Analisten & laboranten

Mirjam
Mirjam

Radiodiagnostisch laborant

"Ik doe als radiodiagnostisch laborant onderzoeken bij patiënten met eenvoudige botbreuken tot patiënten met gecompliceerde operatiecomplicaties. Planbare en acute zorg. Dat maakt het werk heel uitdagend."

Leon
Leon

Vakspecialist Klinische Farmacologie & Toxicologie

"Het verbaast me soms met hoeveel middelen sommige mensen achter het stuur zitten"

Marcella
Marcella

Radiodiagnostisch laborant/coördinator CT

"In deze coronatijd is samenwerken superbelangrijk. Met mijn collega-laboranten, de afdelingen Spoedeisende Hulp, Intensive Care en andere disciplines."

Vonny
Vonny

Laborant Klinische Neurofysiologie

"Ik ga nooit meer uit het vak!"

Xinga
Xinga

Leerling radiodiagnotisch laborant

"Je leert écht veel meer dan alleen foto’s maken!"

Joyce
Joyce

Vakspecialist Hematologie

"Je voelt altijd die verantwoordelijkheid omdat het om mensenlevens gaat"

Sem
Sem

Leerling radiodiagnostisch laborant

"Je bent een soort ‘mini-dokter’ op de buckykamer. Fantastisch vind ik dat!"

Tamara
Tamara

Echocardiografiste

"Het werk van echocardiografist is voor iedereen leuk! Het werk is gevarieerd en uitdagend."

Meer Analisten & laboranten Radiogdiagnostisch Laboranten gezocht

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures