Remona

Teammanager

"Mijn deur staat altijd open. Naar binnen lopen kan bij mij altijd! Dit vind ik belangrijk."

Verder lezen

Delen

Ik wist als klein kind al wat ik wilde; werken in de zorg! Ik werk dan ook al ruim 20 jaar in de zorg. Ik begon als verpleegkundige in het Zuiderziekenhuis op de afdeling Traumachirurgie, maar heb op meerdere verpleegafdelingen gewerkt. Daarnaast ben ik ook werkzaam geweest als medewerker Kwaliteit en Veiligheid voor de eenheid Chirurgie. In deze functie miste ik de afdelingen en het contact met patiënten en verpleegkundigen. Iedere patiënt heeft een eigen verhaal en verpleegkundigen maken altijd wel wat mee. Die gesprekken miste ik heel erg dus besloot ik te solliciteren naar een functie als teammanager. Ik ben namelijk van nature erg nieuwsgierig en ik wil graag weten wat er speelt. Daarnaast leek het mij erg leuk om een schakel te zijn voor een team, er écht voor hen te zijn. Als teammanager weet ik wat er gebeurt en kan ik dit vertalen naar mijn eigen afdeling. Mede door een tekort aan teammanagers in de COVID tijd heb ik ook als teammanager mijn kennis kunnen verbreden op meerdere afdelingen. Op dit moment ben ik een jaar werkzaam als teammanager op de afdeling Neurologie. Dit vind ik onwijs leuk om te doen.

Er écht zijn voor het team
In mijn functie spreekt het sociale, menselijke aspect mij erg aan. Het spreekt mij aan er te kunnen zijn voor een team, hun te kunnen coachen waar nodig en ik motiveer dan ook graag het team om het beste uit zichzelf te halen. De rol van teammanager groeit steeds meer uit naar een tactische en  strategische functie. Het echte meewerken op de afdeling is niet meer passend. In mijn ogen is dit ook erg belangrijk, dit zorgt ervoor dat je als teammanager de minder populaire beslissingen makkelijker kan maken. Als teammanager vorm je samen met de andere teammanagers één team. Zo voelt dat ook echt. Je kan altijd even bij elkaar aankloppen om te sparren over iets of om bij elkaar mee te kijken. Ook vervangen we elkaar bij ziekte of in de vakantieperiodes, dit geeft dan ook weer andere inzichten voor je eigen afdeling.

Door mijn ervaring in de zorg weet ik het team op de juiste manier aan te sturen en mij goed te verplaatsen in hen. Daarnaast denk ik ook graag mee met het team op de werkvloer, zo kan ik ervaren waarom er iets niet helemaal lekker loopt. Ik denk altijd: het team levert vanzelf goed werk af als iedereen goed in zijn vel zit en met plezier zijn of haar werk doet. Het welzijn van mijn team staat dan ook met stipt op één! Mijn deur staat altijd open. Naar binnen lopen kan bij mij altijd! Dit vind ik belangrijk.

Een toekomst in de zorg
De acute zorg die er verleend moet worden op de afdeling Neurologie brengt het team veel uitdaging, de zorg die hier verleend wordt als team is heel bijzonder om te zien. De patiënten die hier binnenkomen zijn heel kort op de SEH geweest. Om te zien hoe zij dan binnen 48 uur totaal kunnen veranderen van status en kunnen opknappen is supergaaf om te zien! De combinatie van het team en de werkzaamheden op de afdeling maakt dat ik op dit moment echt op mijn plek zit.

Inmiddels heb ik al vele hoeken gezien van het Maasstad Ziekenhuis, maar klaar ben ik nog zeker niet. De zorg wil ik niet uit, dat weet ik zeker. De dynamiek die het te bieden heeft, het feit dat geen dag hetzelfde is en dat iedere patiënt zijn eigen verhaal heeft is echt waar mijn hart ligt.

Wat ik in de toekomst wil op werkgebied weet ik nog niet. Voor nu is stap één het afronden van mijn hbo-opleiding ‘Management in de Zorg’. Mijn verdere loopbaan zal in het Maasstad Ziekenhuis zijn, dat staat op dit moment wel vast voor mij. Het Maasstad Ziekenhuis past echt bij mij, vooral die ‘niet lullen, maar poetsen’ mentaliteit. Daarnaast vind ik de patiëntenpopulatie in dit ziekenhuis erg leuk. De patiënten die in het Maasstad Ziekenhuis komen zijn erg uiteenlopend en divers. Als ‘mensenmens’ zit ik helemaal op mijn plek als teammanager in het Maasstad Ziekenhuis.

Wil jij een dagje meelopen met Remona en haar team? Dat kan! Remona laat je graag de sfeer op de afdeling proeven en vertelt je met plezier alle ins en outs.

Meer verhalen over Staf & Management

Jenneke
Jenneke

Teammanager

"Ik sta niet boven het team, maar ik doe het mét het team."

Een bakje koffie met Lenie
Een bakje koffie met Lenie

Lid van de patiëntenraad

"Er werden kritische vragen gesteld, maar ik voelde mij wel direct welkom. De klik was er."

Arco en Lisa
Arco en Lisa

Duointerview over de impact van de nieuwe CIO

"Op zoek naar een CIO die de digitale horizon van het Maasstad Ziekenhuis vorm zal geven."

Meer Staf & Management

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures