Paul

Teamleider en Hoofd Bedrijfsbureau

"Als techneut kun je je hart ophalen in een ziekenhuis. Vooral de dynamische omgeving en de zorggerelateerde processen die plaatsvinden binnen het ziekenhuis geven veel voldoening."

Verder lezen
Delen

“Ik werk sinds september 2017 in het Maasstad Ziekenhuis. Mijn ‘roots’ liggen in deze wijk, ik ben aan de overkant van het ziekenhuis in de wijk IJsselmonde geboren en woon nu in Barendrecht. Na jarenlang reizen voor mijn werk, was ik op zoek naar een uitdagende baan in de buurt. Op de website zag ik de vacature en dacht: dit is de baan voor mij!

Hiervoor werkte ik als operationeel manager bij een inspectiebedrijf, waar ik leiding gaf en inhoudelijk was betrokken bij projecten. Bij het Maasstad Ziekenhuis ben ik verantwoordelijk voor de vakgroepen werktuigbouwkunde en bouwkunde/inventaris. Werktuigbouwkunde bevat alle facetten van klimaatregulering, zoals verwarming, koeling en luchtbehandeling. Tevens vallen waterbehandeling, medische gassen en validaties hieronder. De vakgroep bouwkunde/inventaris is verantwoordelijk voor de bouwkundige staat van de gebouwen, gevels, daken, muren en vloeren. Inventaris bevat alle zaken die niet medisch zijn, zoals bijvoorbeeld nachtkastjes, bedden en po-spoelers.

Hart ophalen als techneut
Als techneut kun je je hart ophalen in een ziekenhuis. Vooral de dynamische omgeving en de zorggerelateerde processen die plaatsvinden binnen het ziekenhuis geven veel voldoening. Wij zorgen ervoor dat de hardware in een optimale staat is, voldoet aan de wettelijk gestelde eisen en daarmee faciliteren we de medische zorg. Zo moet het klimaat in de operatiekamers of in het Brandwondencentrum binnen bepaalde parameters blijven. Er mogen geen of weinig schadelijke deeltjes in de lucht zijn. Goede filters en meting via het GBS maken dit mogelijk. Onze vakmannen werken ook op de verpleegafdelingen en doen afdelingsonderhoud zodat de patiënten zo aangenaam mogelijk hun verblijf ervaren. Dat doen we bijvoorbeeld door werk aan de verlichting, de vloer- en wandafwerking, het klimaat maar ook een goed werkend nachtkastje en bed. Bij het planbare afdelingsonderhoud komen we met een aantal vakmannen en technici op de afdeling en brengen deze up-to-date met een verfbeurt of ander onderhoud. Daarnaast zijn er dagelijkse werkzaamheden zoals het vervangen van een lamp of het repareren van een kapotte deur of lekkende afsluiter.

Een groep vakmannen werkt in de technische ruimten. Deze medewerkers zie je niet dagelijks, maar zij zijn wel heel belangrijk. Zo doen ze onderhoud aan luchtbehandelingskasten, stoomketels en regelen ze de juiste temperatuur en relatieve vochtigheidsinstellingen. Ons werk is heel breed en essentieel voor de primaire zorg. Dat maakt het zo boeiend.

Verbeteren techniek en klimaatbeheersing
Een belangrijk project dat op stapel staat, is algehele klimaatbeheersing. Daarbij kun je denken aan het zo optimaal mogelijk inregelen van de relatieve vochtigheid, luchthoeveelheden en verwarming op bepaalde afdelingen. Dat is een afdeling overstijgend project en vergt veel inspanning.

Het Maasstad Ziekenhuis is geaccrediteerd volgens Joint Commission International (JCI) en moet daarvoor aan allerlei technische eisen en procedures voldoen. Wij staan aan de ene kant met onze voeten in de klei, worden bij een storing gehaald en er wordt verwacht dat we deze zo spoedig mogelijk verhelpen, en aan de andere kant zijn we bezig met de lange-termijn visie voor onderhoud en beheer. Een goed georganiseerde onderhouds- en beheercyclus zorgt ervoor dat onze collega’s en zorgklanten zo min mogelijk klachten ervaren.”

Meer verhalen over ICT & techniek

Alle verhalen Meer over ICT & techniek

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures