Patrick

Gipsverbandmeester

"Ik help patiënten die veel last hebben om in hele korte tijd weer mobiel te worden."

Verder lezen

Delen

“Na 22 jaar als fysiotherapeut in een praktijk te hebben gewerkt, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben me gaan oriënteren en kwam de vacature van gipsverbandmeester bij het Maasstad Ziekenhuis tegen. Met mijn achtergrond als fysiotherapeut ben ik toegelaten tot de opleiding. Inmiddels ben ik sinds februari 2022 gediplomeerd gipsverbandmeester.

Van fysiotherapeut tot gipsverbandmeester
Het ziekenhuis heeft me altijd getrokken, maar als fysiotherapeut zonder klinische ervaring kom je niet makkelijk aan het werk in een ziekenhuis. Na al de jaren als fysiotherapeut was ik echt toe aan iets nieuws. Ik was al langere tijd aan het kijken wat ik met mijn ervaring kon. Omdat ik een specifiek vak geleerd heb, waren de mogelijkheden daardoor wat beperkt. Toen ik de vacature voor gipsverbandmeester zag, dacht ik: laat ik het maar gewoon proberen, je weet het nooit. Ik was en ben echt super enthousiast, met name omdat ik echt op een ander punt in het behandeltraject van de blessure kom te staan. Als fysiotherapeut was dat bijna aan het einde van het traject, nu als gipsverbandmeester is dat helemaal aan het begin. Het werk als gipsverbandmeester heeft raakvlakken met mijn werk als fysiotherapeut, maar nu zie ik de patiënt dus echt aan ‘de voorkant’, dat is echt leuk.

Blije en tevreden patiënten
Wat ik het leukste vind, is dat je echt in een team werkt. Ik heb hiervoor voornamelijk individueel gewerkt, in een kamertje, een op een. Je hebt dan regelmatig patiënten die herhaaldelijk bij je komen. Het verschil ten opzichte van mijn vorige werk is dat ik als gipsverbandmeester veel korter contact met de patiënten heb. Ik help mensen die veel last hebben om in hele korte tijd weer mobiel te worden. De patiënten zijn vaak erg tevreden. Als ik kijk naar alle dingen die ik op een dag doe, dan blijft het gips aanbrengen wel het leukst. Dat is natuurlijk ook waarvoor je opgeleid bent. Het patiëntencontact is vanuit mijn vorige werk vanzelfsprekend. Voor mij is het gips echt het nieuwe aspect van mijn werk.

Divers en gevarieerd
Maar, ik doe meer dan alleen gips aanbrengen. Het leuke van het werken bij het Maasstad Ziekenhuis is dat ik op veel verschillende afdelingen werk. Ik werk niet alleen op de Gipskamer, maar ook op de Spoedeisende Hulp, op het Brandwondencentrum, op de Intensive Care en op de OK. Dat je op al deze afdelingen komt, maakt het werk divers en leuk. Naast dat ik op verschillende afdelingen kom, verricht ik ook verschillende handelingen. De meest bekende is natuurlijk wel het gips aanbrengen, maar ik verwijder ook K-draden, maak spalken en op de SEH reponeren we ook breuken en luxaties. Bij het Maasstad Ziekenhuis is mijn werk als gipsverbandmeester dus echt heel breed en divers. Veel gevarieerder dan mensen misschien denken. Daarnaast geniet ik nog iedere dag van het patiëntencontact. Wat je geeft, krijg je terug; dat zie ik dagelijks terugkomen in mijn werk.”

Meer verhalen over Acute zorg

Verena
Verena

IC-verpleegkundige

"Door de meeloopdag kreeg ik echt een goed beeld en ik kreeg ook goed de sfeer van de afdeling mee"

Patricia
Patricia

Gespecialiseerd verpleegkundige SEH

"Je haalt zelfstandig patiënten binnen en denkt als eerste aan een diagnose. Dat maakt het zo uitdagend."

Linda
Linda

Gipsverbandmeester

"Wat ook prettig is aan het werk op de SEH als gipsverbandmeester, is dat wij de patiënt later in het behandeltraject vaak nog terugzien op de Gipskamer"

Chantal
Chantal

Gespecialiseerd verpleegkundige CCU/EHH

"De sfeer op de afdeling is leuk en gezellig. We hebben een hecht team met onze 45 collega’s. Divers ook, jong en oud, mannen en vrouwen."

Nienke
Nienke

Gespecialiseerd verpleegkundige IC en SEH

"De Spoedeisende Hulp heeft mij altijd aangetrokken vanwege de dynamiek en variatie."

Anna
Anna

Gespecialiseerd verpleegkundige SEH

"Ik hou van de mentaliteit hier, zeggen waar het op staat en hard doorwerken."

Heike
Heike

Verpleegkundige interventiecardiologie

"Ik voel me verbonden met het Maasstad Ziekenhuis. Ondanks de grootschaligheid van het ziekenhuis, ken ik veel mensen. Dat vind ik fijn. "

Meer Acute zorg

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures