Patricia

Gespecialiseerd verpleegkundige SEH

"Je haalt zelfstandig patiënten binnen en denkt als eerste aan een diagnose. Dat maakt het zo uitdagend."

Verder lezen

Delen

15 jaar geleden liep ik voor het eerst rond in het Maasstad Ziekenhuis. Ik volgde de opleiding tot verpleegkundige in het toenmalige St. Clara Ziekenhuis. Na mijn opleiding ging ik aan de slag op de afdeling MDL/Interne Geneeskunde. Ook na de verhuizing naar het nieuwe Maasstad Ziekenhuis werkte ik op deze afdeling. Na ruim 5 jaar veranderde er veel en toen besloot ik dat ik op zoek wilde naar iets anders. Het werd een overstap naar het Observatorium. Een nieuwe uitdaging na al die jaren. Terwijl ik de opleiding volgde, werkte ik al op het Observatorium. Zo’n 2,5 jaar geleden ben ik gestart bij de Spoedeisende Hulp omdat de diversiteit van de spoed mij heel erg aantrok.
Op de MDL/Interne Geneeskunde is de zorg niet minder spoedeisend, het grootste verschil is vooral de diversiteit in ziektebeelden. Daarnaast komen patiënten op de SEH vaak in een slechtere ‘conditie’ binnen. Eerst was ik veel gespecialiseerder bezig en nu zie ik elke dag zoveel verschillende ziektebeelden.
Doordat ik hier al lang werk en ook op een verpleegafdeling heb gewerkt, heb ik veel kennis van het reilen en zeilen in een ziekenhuis. Ik weet hoe je met patiënten om moet gaan en heb veel mensenkennis.

Zelfstandig aan de slag
Het leuke van de spoed is dat je zelfstandig patiënten binnenhaalt. Je maakt eerst zelf een inschatting en daarna haal je de arts erbij. Als verpleegkundige bepaal je een eerste diagnose en voert zelfstandig taken uit. Dat maakt het zo uitdagend!
Op de SEH ben je met veel verschillende taken tegelijk bezig. Je moet goed kunnen inschatten hoe je met de situatie om moet gaan. Als iemand rustig binnenkomt, maak je gewoon een praatje. Het hoeft niet altijd serieus en ernstig, je kunt het af en toe ook luchtig houden.
Je speelt in op hoe iemand zich voelt, je past je continu aan. Soms loopt iemand de SEH af met minder klachten, dan zijn wij ook blij.

Voortdurend leren
Ik koos voor het Maasstad Ziekenhuis vanwege de vele kansen die er zijn om door te groeien. Die kansen heb ik aangepakt, ik heb meerdere opleidingen gevolgd binnen het ziekenhuis. Eerst heb ik mijn hbo-diploma verpleegkunde behaald, vervolgens de opleiding tot Observatoriumverpleegkundige afgerond en als laatste de opleiding tot SEH-verpleegkundige. Ik heb mij door de jaren heen dus op verschillende vlakken gespecialiseerd.
Op de SEH worden er tussendoor ook nog scholingsavonden/
refereeravonden georganiseerd met verschillende onderwerpen waar je je voor kan opgeven, zoals een verdieping in interne geneeskunde. Zo blijf je altijd getriggerd om te blijven leren. Daarnaast hebben we verschillende werkgroepen waar je aan kan deelnemen. Ik zit in de werkgroep ‘medicatie’ en je hebt bijvoorbeeld ook de werkgroep ‘kindergeneeskunde’. Samen werk je aan plannen om de zorg te verbeteren. We kijken daarnaast naar innovaties die we in het ziekenhuis nog niet hebben en of die een toegevoegde waarde kunnen hebben. Een keer in de maand komen we samen. Dit vindt plaats onder werktijd, je wordt dan niet ingepland zodat je er tijd aan kunt besteden. Daarnaast begeleiden we ook leerlingen, het gaat hierbij vooral om kennis en ervaring delen. Je zet iemand aan tot denken zodat die zelf gaat nadenken waarom het zo gedaan wordt. Per dienst ben je met verschillende taken bezig. Het is zo veelzijdig!

Ik heet je graag welkom op onze afdeling. Je komt in een jong en gezellig team waar je voortdurend blijft leren!

Meer verhalen over Acute zorg

Anna
Anna

Gespecialiseerd verpleegkundige SEH

"Ik hou van de mentaliteit hier, zeggen waar het op staat en hard doorwerken."

Linda
Linda

Gipsverbandmeester

"Wat ook prettig is aan het werk op de SEH als gipsverbandmeester, is dat wij de patiënt later in het behandeltraject vaak nog terugzien op de Gipskamer"

Chantal
Chantal

Gespecialiseerd verpleegkundige CCU/EHH

"De sfeer op de afdeling is leuk en gezellig. We hebben een hecht team met onze 45 collega’s. Divers ook, jong en oud, mannen en vrouwen."

Patrick
Patrick

Gipsverbandmeester

"Ik help patiënten die veel last hebben om in hele korte tijd weer mobiel te worden."

Heike
Heike

Verpleegkundige interventiecardiologie

"Ik voel me verbonden met het Maasstad Ziekenhuis. Ondanks de grootschaligheid van het ziekenhuis, ken ik veel mensen. Dat vind ik fijn. "

Nienke
Nienke

Gespecialiseerd verpleegkundige IC en SEH

"De Spoedeisende Hulp heeft mij altijd aangetrokken vanwege de dynamiek en variatie."

Verena
Verena

IC-verpleegkundige

"Door de meeloopdag kreeg ik echt een goed beeld en ik kreeg ook goed de sfeer van de afdeling mee"

Meer Acute zorg

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures