Mirjam

Radiodiagnostisch laborant

"Ik doe als radiodiagnostisch laborant onderzoeken bij patiënten met eenvoudige botbreuken tot patiënten met gecompliceerde operatiecomplicaties. Planbare en acute zorg. Dat maakt het werk heel uitdagend."

Verder lezen
Bekijk ook de Radiodiagnostisch Laborant pagina
Delen

Ik ben radiodiagnostisch laborant met als specialisatie de MRI. Eigenlijk doe ik alle soorten beeldvormende techniek behalve angio en mammografie. De grootte van het Maasstad Ziekenhuis spreekt mij aan. We hebben een diverse patiëntenpopulatie met ook patiënten die complexe zorg nodig hebben. Het is uitdagend werk en bovendien lekker dicht bij huis.

Complexe en acute zorg

Het leukste vind ik toch wel het contact met de patiënten. Ik probeer feeling met ze te krijgen, ze te begrijpen. Ieder onderzoek is anders, want iedere patiënt is anders. Jong en oud, van diverse culturen en ander achtergronden. In ons beroep is er de spannende combinatie van menselijk contact en de techniek. Er staan hier bijvoorbeeld drie verschillende MRI scanners, die we ieder voor een ander soort onderzoek gebruiken. Eén voor knieën en ruggen, één voor de buiken, en één voor het MSK-onderzoek, het skeletonderzoek. Die onderzoeken doe ik allemaal. Beneden voer ik vooral het buckywerk uit. Dat is het maken van de gewone foto’s. Als ik diensten draai, verleen ik acute zorg, ook bij de afdeling Spoedeisende Hulp. Het is dus complexe en niet complexe zorg en planbare en acute zorg. Van een patiënt met een botbreuk tot een patiënt die net gereanimeerd is en van wie je een CT-scan maakt. Of een patiënt met gecompliceerde operatiecomplicaties die voor een MRI-onderzoek wordt binnengebracht. In de diensten werk je nauw samen met een arts-assistent radiologie.

Diversiteit

De sfeer op de afdeling is goed. We hebben een fijne groep collega’s. Het is een groot team dat op twee verdiepingen werkt. Toch kennen we elkaar allemaal. De collega’s zijn jong tot wat ouder. Er zijn leerlingen tot net afgestudeerden van 19 tot een jaar of 27, een groep van begin 30 tot half 30 en een aantal van half 40 tot ouder. Heel erg verdeeld. Mannen en vrouwen. Diversiteit is er ook bij de verschillende diensten: dagdiensten, avonddiensten, nachtdiensten en weekenddiensten. De ene dag doe je de CT en de andere dag de MRI. Je rouleert ook wel per halve dag. Geen dag is hetzelfde.

Ontwikkelen

In het Maasstad Ziekenhuis hebben we goede opleidingsmogelijkheden. Zo heb ik vorig jaar de post-HBO-opleiding MRI gedaan. Ze staan hier absoluut open voor scholing en dat is heel belangrijk. Als je dus houdt van diversiteit en je wilt jezelf steeds verder ontwikkelen, solliciteer!

 

Meer verhalen over Analisten & laboranten

Xinga
Xinga

Leerling radiodiagnotisch laborant

"Je leert écht veel meer dan alleen foto’s maken!"

Sem
Sem

Leerling radiodiagnostisch laborant

"Je bent een soort ‘mini-dokter’ op de buckykamer. Fantastisch vind ik dat!"

Marcella
Marcella

Radiodiagnostisch laborant/coördinator CT

"In deze coronatijd is samenwerken superbelangrijk. Met mijn collega-laboranten, de afdelingen Spoedeisende Hulp, Intensive Care en andere disciplines."

Leon
Leon

Vakspecialist Klinische Farmacologie & Toxicologie

"Het verbaast me soms met hoeveel middelen sommige mensen achter het stuur zitten"

Tamara
Tamara

Echocardiografiste

"Het werk van echocardiografist is voor iedereen leuk! Het werk is gevarieerd en uitdagend."

Vonny
Vonny

Laborant Klinische Neurofysiologie

"Ik ga nooit meer uit het vak!"

Joyce
Joyce

Vakspecialist Hematologie

"Je voelt altijd die verantwoordelijkheid omdat het om mensenlevens gaat"

Salah
Salah

Radiodiagnostisch laborant

"Je ziet van alles voorbij komen. Van een simpele botbreuk tot een tumor in de hersenen."

Meer Analisten & laboranten Radiogdiagnostisch Laboranten gezocht

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures