Marloes

Applicatiebeheerder

"Je bent een soort detective in de technische achtergrond."

Verder lezen

Delen

Van medicijnrobot naar technisch applicatiebeheer
Sinds een jaar of drie jaar werk ik op de afdeling ICT, daarvoor deed ik heel wat anders: ik werkte bij de poli apotheek. Een compleet andere functie en afdeling binnen het ziekenhuis. Nadat ik een kijkje nam op de afdeling ICT was ik verkocht! Er kwam een vacature, dus het juiste moment om over te stappen. Mijn achtergrond is farmakundige. Om werkervaring op te doen, ging ik aan de slag als apothekersassistente. Na vijf jaar bij de poli apotheek, merkte ik dat ik tegen een plafond aanliep. Tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb altijd affiniteit gehad met techniek en merkte dit ook tijdens mijn werk bij de apotheek. De applicaties en systemen waarmee wij werkten, had ik snel onder de knie. Zo ook de medicijnrobot, die noemde ik gekscherend ‘mijn kindje’.

De zorg draaiend houden
Op de afdeling Technisch Applicatiebeheer houden wij ons bezig met het draaiende houden van veel applicaties die binnen het ziekenhuis gebruikt worden. Voorbeelden van de grotere applicaties zijn: HiX, Glims, IntelliSpace Cardiovasculair en Intelli Space Perinatal, Endobase en PDMS/Metavision. Daarnaast zorgen wij ervoor dat we ze voor de juiste gebruiker uitrollen en op het juiste platform installeren. We richten ook de koppelingen in om informatie over te kunnen brengen van systeem A naar systeem B. Het belangrijkste systeem waar we dat voor doen is HiX, het elektronische patiëntendossier. Regelmatig moeten bepaalde applicaties of systemen geüpdatet worden en kunnen medewerkers er (heel) kort geen gebruik van maken. Dit plannen we dan precies zo dat het de zorg zo min mogelijk hindert. Wij doen veel om de zorg te laten draaien, veel meer dan medewerkers vaak denken.

Leren door te doen
Het analytisch denkvermogen dat je nodig hebt om goed in te spelen op alles wat erbij komt kijken, spreekt mij het meest aan. Je bent een soort detective in de technische achtergrond! Om de overstap makkelijker te maken, heb ik de cursus Information Technology Infrastructure Library (ITIL) gevolgd om de belangrijkste processen binnen de wereld van ICT te begrijpen. Daarnaast heb ik vooral veel geleerd door het gewoon te doen. Je begint met het oppakken van kleine meldingen en iedere keer krijg je steeds meer verantwoordelijkheden en duik je meer in de achtergrond van technisch applicatiebeheer. Tijdens deze functie heb ik verschillende cursussen gevolgd om een steeds diepere laag van het beheer te begrijpen. Onze teamleider stimuleert je om jezelf verder te ontwikkelen. Er zijn voldoende cursussen en er is veel vrijheid om deze kansen aan te pakken.

Open, vriendelijk en familiair
De grootte van het ziekenhuis en de ontwikkelingsmogelijkheden die daarbij komen kijken, zijn de reden dat ik destijds voor het Maasstad Ziekenhuis heb gekozen. De sfeer onder de collega’s is open, vriendelijk en misschien zelfs familiair te noemen. Ondanks de diversiteit in functies en personen, weet iedereen elkaar altijd te vinden en staat iedereen voor elkaar klaar. Dit geldt ook binnen ons team. Alles kan gezegd worden, dat vind ik fijn. Iedereen is heel open en als je zegt wat je vindt, word je nooit raar aangekeken. Ook zijn we behulpzaam naar elkaar toe en dat zorgt ervoor dat alles onderling heel soepel verloopt.

Allemaal redenen waarom ik hier graag werk!

Marloes is op zoek naar een leuke collega, ben jij dat? Bekijk de vacature.

Meer verhalen over ICT & techniek

Meer ICT & techniek

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures