Mariska

Apothekersassistent

"In het Maasstad Ziekenhuis heb je contact met veel verschillende patiënten. Van jong tot oud, allerlei culturen en ze zijn afkomstig uit verschillende plaatsen."

Verder lezen

Delen

Hiervoor heb ik tien jaar gewerkt in een openbare apotheek en in een gezondheidscentrum. Anderhalf jaar geleden was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Die heb ik echt gevonden bij de Maasstad Apotheek van het Maasstad Ziekenhuis. Het leuke aan mijn werk is dat het zo divers is. De ene dag werk ik bij de balie en vertel ik patiënten over hun nieuwe medicatie; de andere dag doe ik medicatieverificatie bij patiënten die zullen worden geopereerd. Bij hun operatieve screening hoort het registreren en verifiëren van de medicijnen die ze gebruiken. Een dag later doe ik dat op een heel andere plek: bijvoorbeeld op de Spoedeisende Hulp en het Observatorium. Daar registreer ik met behulp van een COW (Computer on Wheels).

In het Maasstad Ziekenhuis heb je contact met veel verschillende patiënten. Van jong tot oud, allerlei culturen en ze zijn afkomstig uit verschillende plaatsen. Zo helpen we mensen  uit Rotterdam, Ridderkerk, Barendrecht, de Hoeksche Waard en zelfs uit Zeeland. Een grote diversiteit. Daarbij zien we allerlei soorten recepten van de medisch specialisten. We handelen wel rond 600 recepten per dag af.

Ik vind het leuk dat ik verschillende diensten draai. Dat hoort bij het werken in een ziekenhuis, waar tenslotte 24 uur per dag, zeven dagen per week zorg verleend wordt. Hierbij past geen negen tot vijf mentaliteit. Het fijne is dat collega’s altijd bereid zijn een dienst met je te ruilen. Dat gaat in goed overleg.

Het team is breed samengesteld, met collega’s vanaf 21 jaar tot in de 50. We hebben veel steun aan elkaar en kunnen echt met elkaar lachen! Toen ik wegging bij mijn vorige baan dacht ik dat ik nooit meer zulke leuke collega’s zou hebben. Nou, wel dus!

Meer verhalen over Paramedisch

Deborah
Deborah

Apothekersassistent

"Wat ik fijn vind aan ons team, is dat wij elkaar onderling steunen en helpen. Dit gebeurt zowel qua werkzaamheden als privé. Je kunt bij je collega’s terecht met al je vragen."

Sharita
Sharita

Apothekersassistent

"Wat mij aanspreekt is de diversiteit van de verschillende taken die wij uitvoeren."

Nico
Nico

Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen

"Je werkt hier altijd met geavanceerd instrumentarium, waaronder de da Vinci robot."

Aafke
Aafke

Ervaringsverhaal Wereld Ergotherapie Dag

"Ik weet nog goed hoe ze van oor tot oor lachte en straalde."

Aafke en Iris
Aafke en Iris

Interview Wereld Ergotherapie Dag

"“Patiënten komen hier op hun meest kwetsbare binnen. We zien ze vrij intensief, ongeveer 2 à 3 keer per week en dan vaak 3 tot 4 maanden lang. Je leert een patiënt dan echt goed kennen."

Jaqueline
Jaqueline

Apothekersassistente en pharmacypractitioner

"We maken het werk van een arts gemakkelijker door het medicijngebruik van de patiënt ter plekke inzichtelijk te maken."

Nikki
Nikki

Diëtist

"Naast dat we erg punctueel zijn, hebben we allemaal een liefde voor voeding"

Meer Paramedisch

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures