Linda

Gipsverbandmeester

"Wat ook prettig is aan het werk op de SEH als gipsverbandmeester, is dat wij de patiënt later in het behandeltraject vaak nog terugzien op de Gipskamer"

Verder lezen

Delen

Die gekleurde strepen op mijn jas? Nee die krijg ik er niet meer uit, dat komt door het gipspolyester”, verteld Linda lachend. Linda is gipsverbandmeester in het Maasstad Ziekenhuis en is regelmatig te vinden op de Gipskamer en de Spoedeisende Hulp (SEH). “De patiënten die ik behandel hebben letsels aan het steun en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen dat zij botbreuken, letsels aan banden, letsels aan gewrichten, letsels aan pezen en-/ of kleine wonden hebben. Zo zie ik grote letsels die je moet reponeren (weer op zijn plaats zetten) en gipsen en kleine die bijvoorbeeld met een steunkous naar huis kunnen. Je bent hierdoor altijd snel aan het schakelen tussen verschillende taken, dat maakt het werk divers.

Als gipsverbandmeester maak je voor iedere patiënt een uniek behandelplan. Een baby’tje met een armbreuk ondergaat bijvoorbeeld een totaal andere behandeling dan iemand van negentig jaar oud met dezelfde breuk. Daarnaast is voor iedere behandeling een ander soort materiaal geschikt om tot herstel te komen. We werken onder andere met polyestergips, mineraalgips, verband en spalken. De dynamiek maakt het werk erg bijzonder en tegelijkertijd uitdagend. Samen met de artsen op de SEH maken we een behandelplan voor de patiënt die aansluit op het letsel en de omstandigheden van de patiënt, een stukje zorg op maat.

Zodra de patiënt op de SEH binnenkomt, trieert de SEH-verpleegkundige de patiënt. De SEH-verpleegkundige beoordeelt dan hoe snel de patiënt geholpen moet worden en door wie. Als het een patiënt is met een letsel aan het steun en bewegingsapparaat, helpt de gipsverbandmeester ze verder op de SEH.

Wat ook prettig is aan het werk op de SEH als gipsverbandmeester, is dat wij de patiënt later in het behandeltraject vaak nog terugzien op de Gipskamer. Je ziet dan de vorderingen en kan vragen hoe het met de patiënt gaat. Dat menselijke contact, de creativiteit en meebeslissen in het beleid, maakt dat het een mooi beroep is. Door goed te luisteren naar de patiënt en samen te werken kom je tot het beste en snelste resultaat. Dat is uiteindelijk wat we willen bereiken. Teamwork en de beste zorg voor de patiënt is op de SEH een belangrijke factor.

Meer verhalen over Acute zorg

Nienke
Nienke

Gespecialiseerd verpleegkundige IC en SEH

"De Spoedeisende Hulp heeft mij altijd aangetrokken vanwege de dynamiek en variatie."

Patricia
Patricia

Gespecialiseerd verpleegkundige SEH

"Je haalt zelfstandig patiënten binnen en denkt als eerste aan een diagnose. Dat maakt het zo uitdagend."

Patrick
Patrick

Gipsverbandmeester

"Ik help patiënten die veel last hebben om in hele korte tijd weer mobiel te worden."

Anna
Anna

Gespecialiseerd verpleegkundige SEH

"Ik hou van de mentaliteit hier, zeggen waar het op staat en hard doorwerken."

Verena
Verena

IC-verpleegkundige

"Door de meeloopdag kreeg ik echt een goed beeld en ik kreeg ook goed de sfeer van de afdeling mee"

Heike
Heike

Verpleegkundige interventiecardiologie

"Ik voel me verbonden met het Maasstad Ziekenhuis. Ondanks de grootschaligheid van het ziekenhuis, ken ik veel mensen. Dat vind ik fijn. "

Chantal
Chantal

Gespecialiseerd verpleegkundige CCU/EHH

"De sfeer op de afdeling is leuk en gezellig. We hebben een hecht team met onze 45 collega’s. Divers ook, jong en oud, mannen en vrouwen."

Meer Acute zorg

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures