Jenneke

Teammanager

"Ik sta niet boven het team, maar ik doe het mét het team."

Verder lezen

Delen

Bijna vier jaar lang was ik teammanager op de Neurologie afdeling, waar ik enorm van genoot. Het was een geweldig team en een fijne afdeling, maar na verloop van tijd merkte ik dat ik mijn werk steeds meer op de automatische piloot deed, wat niet bij mij past. Hierdoor miste ik de uitdaging. Toen de positie van teammanager op de Intensive Care vrijkwam, sprak mij dit meteen aan. Het verschil tussen een specialistische afdeling en een klinische afdeling is best groot. Na een kennismakingsgesprek met de huidige teammanager wist ik dat dit de nieuwe uitdaging was waar ik naar op zoek was.

Het werk als teammanager IC
Het werk als teammanager op de Intensive Care is veelzijdig. Ik combineer het begeleiden, aansturen en coachen van het team met strategische en tactische taken zoals capaciteitsplanning, budgettering en personeelsplanning. Zo nu en dan hebben wij contact met de zorginstellingen in de regio en volg ik de bijbehorende IC-projecten. Dit is heel anders dan in de kliniek, hier heb je meer ruimte om niet alleen te implementeren, maar ook om eigen ideeën in te brengen of initiatieven te starten. Dit biedt mij de uitdaging waarin ik momenteel wil groeien. Elke dag is anders en dat maakt dit werk zo boeiend.

Op de IC werk ik samen met een andere teammanager, wat betekent dat we samen de verantwoordelijkheid dragen voor het team. Dit geeft me de geruststelling dat ik altijd iemand heb om op terug te vallen. We overleggen en sparren regelmatig met elkaar. Daarnaast kunnen we ook terugvallen op het team van teammanagers acute zorg, waarin we ervaringen kunnen delen en elkaar kunnen ondersteunen.

Ik moest wel wennen aan de directe mentaliteit op de IC, typisch Rotterdams. De medewerkers zijn erg open en direct, wat soms confronterend kan zijn, maar het zorgt er ook voor dat we precies weten waar we aan toe zijn. Het team op de IC staat altijd voor elkaar klaar. Ik waardeer deze mentaliteit enorm, omdat het mij scherp houdt.

Ik kijk écht naar het team
Mijn focus ligt echt op het team. Ondanks de grote tekorten en de druk om zorg te blijven leveren, wil ik ervoor zorgen dat mijn teamleden zich gesteund voelen. Het is belangrijk om signalen van overbelasting op tijd te herkennen en hierover in gesprek te gaan. Ik probeer altijd beschikbaar te zijn, zowel op de werkvloer als in privésituaties. Ik geloof dat betrokkenheid cruciaal is. Ik sta niet boven het team, maar werk mét het team. We doen het samen, met inspraak van iedereen, wat zorgt voor draagvlak en saamhorigheid. Ik zou het erg vervelend vinden als de medewerkers een drempel ervaren om naar mij toe te stappen.

Natuurlijk probeer je niet alles mee naar huis te nemen, maar sommige zaken blijven je meer bij dan andere. Verder ondersteun ik het idee dat medewerkers met elkaar in gesprek gaan wanneer er iets is voorgevallen. Ik vraag altijd eerst of medewerkers zelf willen samenkomen om te praten, en als dat niet tot een oplossing leidt, sluit ik pas aan bij het gesprek. Het is van belang dat zaken worden besproken voordat een nieuwe dienst begint. We proberen dagelijks een moment te vinden voor een evaluatie waarin we de stand van zaken bespreken en ruimte bieden om zorgen te uiten.

De toekomst in de zorg
Tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige kwam ik er eigenlijk al achter dat dit niet het werk was dat ik tot aan mijn pensioen wilde blijven doen. Direct na het afstuderen ben ik begonnen aan de master Management in de Zorg. Aanvankelijk dacht ik dat dit een goede achtergrond zou zijn voor het geval ik niet meer als verpleegkundige wilde werken, maar tijdens de opleiding ontdekte ik dat ik het werk als manager echt leuk vond. Mijn leidinggevende wees me toen op de functie van teammanager op de afdeling Neurologie van het Maasstad Ziekenhuis. Dit bood mij als beginnende teammanager de ruimte die ik zocht. De combinatie van mijn opleiding en mijn ervaring als ervaren verpleegkundige bleek perfect te passen. Dankzij het vertrouwen en de ruimte die ik kreeg van het team en het management, kon ik mijn carrière als teammanager in het Maasstad Ziekenhuis opbouwen.

Wat de toekomst brengt, weet ik niet precies, maar voorlopig ben ik op mijn plek als teammanager op de IC. Ik werk hier nu één jaar en zie nog genoeg aspecten waarop ik mij kan en wil ontwikkelen. Ik kan me goed vinden in de visie en missie van het Maasstad Ziekenhuis en zie mijn toekomst daar dus zeker voor me. Mocht ik in de toekomst behoefte hebben aan meer uitdaging binnen de functie van teammanager, dan zou ik graag de managementrichting op gaan. Voor nu lijkt die stap nog te groot, maar ik sluit het niet uit voor de toekomst.

Als je geïnteresseerd bent om een dag met mij en mijn team mee te lopen, ben je van harte welkom! Ik vertel je graag meer over de functie van teammanager en alles wat daarbij komt kijken.

 

Meer verhalen over Staf & Management

Arco en Lisa
Arco en Lisa

Duointerview over de impact van de nieuwe CIO

"Op zoek naar een CIO die de digitale horizon van het Maasstad Ziekenhuis vorm zal geven."

Een bakje koffie met Lenie
Een bakje koffie met Lenie

Lid van de patiëntenraad

"Er werden kritische vragen gesteld, maar ik voelde mij wel direct welkom. De klik was er."

Remona
Remona

Teammanager

"Mijn deur staat altijd open. Naar binnen lopen kan bij mij altijd! Dit vind ik belangrijk."

Meer Staf & Management

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures