Fenna

Stagiaire

"De stagebegeleiding is erg menselijk. Ondanks de drukte neemt iedereen altijd de tijd voor je en geen vraag is te veel. Ze zijn er voor je als je er even doorheen zit."

Verder lezen

Delen

Ik volg de opleiding biologisch medisch analist bij het Techniek College in Rotterdam. Ik heb op de middelbare school het vak scheikunde, natuurkunde en biologie altijd erg leuk gevonden. En vooral als we een experiment tijdens een van de lessen gingen doen, stond ik altijd vooraan. Na een meeloopdag op het Techniek College in Rotterdam wist ik meteen dat dit de studie is die bij mij past. Daarnaast wil ik graag met mijn handen werken, heel de dag achter een computer zitten past niet bij mij. ‘Getalletjes’ zijn wel echt mijn ding en met deze studie heb ik de juiste combinatie gevonden.

Het Maasstad Ziekenhuis
Voor mijn stage kon ik kiezen uit verschillende richtingen, maar ik koos bewust voor de richting medische microbiologie. Het Maasstad Ziekenhuis is een bekend ziekenhuis en omdat het wel een vrij compact ziekenhuis is ging mijn voorkeur naar het Maasstad uit. Ik heb een open sollicitatie gedaan en geprobeerd mijn enthousiasme in mijn e-mail over te brengen. Gelukkig lukte dat. Ik zocht namelijk een stageplek waarbij er een breed pakket aan werkzaamheden kan worden aangeboden. Mocht Maasstad mij een baan aanbieden dan zou ik op dit moment graag willen blijven. Ik kan hier nog veel ervaring opdoen.

De afdeling
Binnen het lab worden nog best wat analyses handmatig uitgevoerd, ondanks dat er voor sommige analyses wel apparaten zijn die het werk verlichten. Dit is iets wat mij erg aansprak omdat je veel zelf doet en het niet door een apparaat laat uitvoeren. Ik word op deze manier echt bij elke stap betrokken en hierdoor hebben de werkzaamheden meer diepgang binnen het proces. De collega’s maken het werk extra leuk. Ik heb mij altijd meteen een onderdeel van het team gevoeld. Het team gaat samen lunchen en daarnaast kan ik altijd met vragen terecht bij mijn collega’s. Ik ben vanaf begin af aan betrokken bij alles wat gaande is op de afdeling. Dit geeft een fijn gevoel. De collega’s zijn direct en eerlijk en de sfeer is gezellig en open.

Na mijn inwerkperiode mocht ik mijn afstudeerproject zelfstandig uitvoeren. Bij de rest van de werkzaamheden werk je als stagiair altijd onder toezicht, maar mag je wel dingen zelfstandig uitvoeren.  Mijn afstudeer project was het MALDI-TOF apparaat verder valideren/verifiëren op verschillende agarplaten (voedingsbodems voor micro-organismen). Nog niet alle agarplaten zijn namelijk bruikbaar om een micro-organisme van te gebruiken voor de MALDI-TOF. Tijdens mijn stage bleken dingen anders te verlopen dan dat je leert op school. De koppeling daarbij qua verandering en het inzetten van dingen moest ik echt wel even uitvogelen. Achteraf ben ik trots dat ik dit voor elkaar heb gekregen. Ook toen ik eenmaal de MALDI – TOF onder de knie had en mijn collega’s mij complimenteerden dat dit erg goed gaat, voelde ik mij toch echt wel trots!

De begeleiding
De stagebegeleiding is erg fijn. Ze geven de ruimte en de verantwoordelijkheid om zelf je project op te pakken en op het moment dat je vastloopt staan ze ervoor open om je weer op weg te helpen. Je kijkt dan samen hoe je weer verder kunt gaan. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat het hen opvalt wanneer het even wat minder met je gaat. Iedereen heeft het druk, maar ze nemen dan toch écht even de tijd om met je te gaan zitten. Je merkt dan ook dat de menselijke behandeling hier voorgaat op de houding van dit moet af en dat moet nu. Ze bieden een luisterend oor, zijn erg meedenkend en meelevend en je voelt je ook dan echt gehoord.

Stagelopen in het Maasstad Ziekenhuis
Mijn stage zou ik in een paar termen omschrijven als: vriendelijk, meegaand, uitdagend en zelfstandig. Stagelopen bij het Maasstad Ziekenhuis raad ik dan ook zeker aan! De sfeer is goed en er wordt een breed pakket aan werkzaamheden aangeboden. Ze draaien er niet omheen. Mocht je iets fout doen dan wordt dit tegen je gezegd. Jezelf kunnen verbeteren, daar leer je veel van!

 

 

Meer verhalen over Stages

Johanneke en Naomi
Johanneke en Naomi

Interview Dag van de Stagiair

"Ik zou ook willen zeggen dat als je de kans hebt, pak die kans. Want het is het echt waard om in een ziekenhuis te gaan werken."

Annelieke
Annelieke

Stagiaire

"Na het sollicitatiegesprek kreeg ik een rondleiding waarbij iedereen zich meteen voorstelde. Een warm welkom, dit gaf mij een goed gevoel."

Carsten
Carsten

Stagiair

"In het Maasstad Ziekenhuis heerst een sfeer van enthousiasme en behulpzaamheid. Er wordt ruimte geboden voor zelfstandigheid. Door eigen initiatief te tonen zijn er talloze mogelijkheden!"

Meer Stages

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures