Eva

ANIOS Interne Geneeskunde

"Dit is echt de plek voor jou als je kansen wil pakken en wilt laten zien wat je in huis hebt."

Verder lezen

Delen

Ik koos voor het Maasstad Ziekenhuis omdat ik op zoek was naar een uitdagende plek om als ANIOS Interne Geneeskunde aan de slag te gaan. Dat het Maasstad Ziekenhuis een uitdagende plek is komt door de grote Spoedeisende Hulp (SEH) en omdat het een topklinisch ziekenhuis is. Het is voor een perifeer ziekenhuis echt een groot ziekenhuis, met veel mogelijkheden. Ik werk hier nu 9 maanden als ANIOS Interne Geneeskunde. Hiervoor heb ik in een ander ziekenhuis als ANIOS gewerkt. Mijn doel is om hier uiteindelijk opgeleid te worden en dit is een mooie opstap.

Pak je kansen
Als ANIOS Interne Geneeskunde ben je onder andere werkzaam op de afdeling Interne Geneeskunde. Hier word je in het begin ingewerkt en daarna is het mogelijk om aan te geven waar je voorkeur ligt. Bij mij was dit bijvoorbeeld de SEH, waardoor het voor mij mogelijk was om hier langere tijd stage te lopen. Ik vind het heel fijn dat je hier als ANIOS minimaal een week aangesloten op dezelfde afdeling werkt. Dit draagt bij aan de continuïteit van de zorg en zorgt ervoor dat je het vak écht kan leren. In andere ziekenhuizen heb je dit niet altijd, dan sta je soms iedere dag op een andere afdeling. Ik merk zelf dat er heel veel ruimte is, als je wil leren en als je die extra stap wil zetten, om dit ook mogelijk te maken. Zo loop ik soms mee met de visites op het Dialysecentrum, zie ik tussen het afdelingswerk door een patiënt op de SEH of help ik mee met de interne consulten. Er wordt gekeken naar jouw interesses en ervaring en hier wordt je takenpakket op aangepast. Zelf was ik op zoek naar een uitdaging aangezien ik al wat meer ervaring heb, daarom heb ik gekozen om mij meer te focussen op de nefrologie.

Hecht team
We hebben best een groot team met ANIOS en AIOS binnen de Interne Geneeskunde. Als ik kijk naar de sfeer en samenwerking binnen het team merk ik eigenlijk geen verschil tussen ANIOS en AIOS. Iedereen wordt als gelijkwaardig gezien. We zijn een hecht team. Ook met de supervisoren voel ik een gelijkwaardige samenwerking. We doen daarnaast leuke activiteiten met z’n allen buiten werktijd. Zo gaan we bijvoorbeeld met elkaar op wintersport en houden we regelmatig een vrijdagmiddagborrel.

Bedside teaching
Tijdens verschillenden momenten op de dag is er ruimte voor een onderwijsmoment. Bijvoorbeeld tijdens de lunch of tijdens de overdracht. Het onderwijs wordt gevarieerd door arts-assistenten en supervisoren gegeven. Als je zelf zo’n opleidingsmoment moet verzorgen, wil iedereen je graag helpen bij de voorbereiding hiervan. Zo kun je bijvoorbeeld even met een medisch specialist sparren over het onderwerp waar je mee bezig bent. Ik merk dat ze hier naast een focus op wetenschap, ook een focus op opleiden hebben. Zelf begeleid ik naast mijn werk ook basisartsen die net bij ons gestart zijn en coassistenten. Bij coassistenten doen we dit door middel van bedside teaching. Twee keer per week in de ochtend (als er tijd voor is), ga ik dan met een aantal coassistenten langs patiënten om met hun samen de patiënten te beoordelen en te bespreken. Dat vind ik persoonlijk heel leuk om te doen. Ik krijg energie van het lesgeven aan jonge collega’s. Het daagt mij ook uit om weer eens met een andere blik naar de situatie van de patiënt te kijken. Daarnaast merk ik dat het ook prettig is voor de coassistenten, omdat het contact laagdrempelig is.

Dit is echt de plek voor jou als je kansen wil pakken en wilt laten zien wat je in huis hebt. Dan krijg je ook meer verantwoordelijkheid en is er veel mogelijk. Maar er is ook zeker ruimte om aan te geven waar je grenzen liggen en bijvoorbeeld een stapje terug te doen als dit voor jou beter is. Een hele fijne plek om als basisarts ervaring op te doen en je voor te bereiden op je specialisatie.

Wil jij net als Eva ook aan de slag als ANIOS Interne Geneeskunde? Bekijk dan de vacature.

Meer verhalen over Medisch

Sahra
Sahra

ANIOS Cardiologie

"Naast dat ik hier veel leer over de cardiologie, is het dit team en de sfeer wat het werken hier zo fantastisch maakt."

Emiel
Emiel

ANIOS Interne Geneeskunde

"Als jij net uit de schoolbanken komt en nog geen ervaring hebt als basisarts is dit een hele fijne plek om in een veilig werk- en leerklimaat ervaring op te doen. "

Daan
Daan

ANIOS Geriatrie

"Doordat het zo’n breed specialisme is, zou ik het elke beginnende arts aanbevelen."

Casper
Casper

ANIOS Intensive Care (Traineeship)

"Hoewel ik niet direct gekozen had voor het traineeship, kan ik het achteraf gezien alleen maar aanraden! "

Daniëlle
Daniëlle

ANIOS Geriatrie

"Er hangt nog steeds een stoffig imago rondom het specialisme, maar de Geriatrie is juist een ontzettend breed en uitdagend vakgebied."

Loubna
Loubna

ANIOS Chirurgie

"Toen ik een keer mee had gekeken op de OK was ik op slag verliefd"

Meer Medisch

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures