Een bakje koffie met Lenie

Lid van de patiëntenraad
  • "Er werden kritische vragen gesteld, maar ik voelde mij wel direct welkom. De klik was er."

Verhaal delen

Boven
alles
Rotterdams

“Ik heb 35 jaar bij de politie gewerkt.”

“Vanwege de meerwaarde die je kunt hebben voor een goede patiëntenzorg, ben ik in de patiëntenraad gegaan.”

Lenie Heijboer is 68 jaar, en sinds mei 2019 lid van de patiënraad in het Maasstad Ziekenhuis. Een groot gedeelte van haar carrière heeft Lenie gewerkt bij de Nationale Politie – ruim 35 jaar. Ze moest tijdens ons interview zachtjes lachen toen zij zichzelf betrapte op het gebruiken van vakjargon. Wanneer zij het heeft over haar “tijd” in de Penitentiaire Inrichting Amsterdam Over-Amstel (PIA-OA) noemt zij die de “Bijlmerbajes”. Doordat Lenie al ruim 35 jaar geen sollicitatiegesprek had gehad was het voor haar even schrikken dat zij bij haar kennismakingsgesprek voor de patiëntenraad, werd onthaald door al haar zeven collega’s. Zelf zegt zij hierover:

“Er werden kritische vragen gesteld, maar ik voelde mij wel direct welkom. De klik was er.”

Het Maasstad Ziekenhuis is voor Lenie geen onbekende omgeving, aangezien zij al ruim vijf jaar vrijwilligster is bij ons. De afdelingen waar zij aan de slag is geweest als vrijwilligster variëren van de IC tot de dagbehandeling, en recent is zij nog gastvrouw geweest op de kinderafdeling. Als lid van de patiëntenraad ligt de focus voor haar op het meedenken over verbeteringen van de patiëntenzorg. Om hier een goede mening over te vormen, heeft zij onder andere een dienst meegelopen op de longafdeling; een rondleiding gekregen op de SEH; en een vergadering bijgewoond van het reuma patiënten panel.

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures