Ed

Beveiligingsmedewerker

"Ben je bekend met de Rotterdamse uitdrukking ‘Niet lullen, maar poetsen’? Schroom dan niet en solliciteer! Je bent van harte welkom.”"

Verder lezen

Delen

“Ik werk al ruim elf jaar in het Maasstad Ziekenhuis en was een van de beveiligingsmedewerkers die in dienst van het ziekenhuis kwamen. Daarvoor werd de beveiliging door een externe organisatie uitgevoerd. We hebben toen met al onze collega’s zelf de beveiligingsorganisatie verder opgestart en ingericht. Hiervoor werkte ik 17 jaar in de beveiliging bij een groot concern, Koninklijke Douwe Egberts in Utrecht. Daarbij voerde ik alle facetten van beveiliging uit, met zwaar toegangsbeheer, tot visitaties van auto’s en personen. Een oud-collega van mij werkte in het Maasstad Ziekenhuis en vertelde mij dat er een vacature was. Toen heb ik gelijk gesolliciteerd.

‘Gentleman beveiliger’
We werken in het Maasstad Ziekenhuis 24/7 met vijf ploegen en noemen onszelf ‘gentleman beveiligers’, gastgericht en klantvriendelijk met veel mensenkennis. Waar nodig treden we de-escalerend op, waarbij we ons proberen te verplaatsen in de situatie en de betrokken personen. Als beveiligingsmedewerker moet je helder en eerlijk zijn, ook al is de regelgeving niet altijd leuk voor onze patiënten en bezoekers. Wij brengen die informatie altijd beleefd en met respect voor degene die tegenover ons staat.

Ons werk is heel divers. Onze vaste basis is de meldkamer, waarop een aantal beeldschermen belangrijke plekken in het ziekenhuis en de buitenruimten in beeld komen. Vanuit de meldkamer worden we ook aangestuurd als we preventief op de afdelingen en buiten onze rondes lopen. Incidenten worden telefonisch bij ons gemeld. Daarbij kun je denken aan mensen die menen dat ze mogen parkeren op terrein waar dat niet mag volgens de regelgeving, tot boze patiënten die vinden dat ze te lang moeten wachten bij de Spoedeisende Hulp en dit afreageren op de zorgverleners. Verder beheren we ruim 400 sleutels, waarvan we bijhouden wie de sleutels meenemen en wie ze inleveren.

Beveiliging staat op de kaart
Als team zijn wij er trots op dat we de beveiliging van het Maasstad Ziekenhuis op de kaart hebben gezet. We zijn constant bezig met verbetering. We bundelen onze kennis en ervaring voor een goede werkstructuur, richtlijnen en protocollen voor ons werk. Ik ben er als Rotterdammer met 35 jaar ervaring in het vak trots op dat wij vooruitstrevend zijn qua ziekenhuisbeveiliging. Zo zetten wij ons in bij de Spoedeisende Hulp op goede en lastige momenten waarbij we niet snel 1-1-2 bellen. We schromen niet om met patiënten en de zorgprofessionals het gesprek aan te gaan en de situatie in goede banen te leiden.

Ik zeg tegen toekomstige collega’s het volgende. Wil je graag werken in een modern en vooruitstrevend ziekenhuis? Kun je jezelf verplaatsen in een ander? Ben je bekend met de Rotterdamse uitdrukking ‘Niet lullen, maar poetsen’? Schroom dan niet en solliciteer! Je bent van harte welkom.”

Meer verhalen over Facilitair & logistiek

Tatjana
Tatjana

Kwaliteitsfunctionaris Schoonmaak & Textiel

"Je bent continu op zoek naar verbetering."

Meer Facilitair & logistiek

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures