Dorien

Gipsverbandmeester in opleiding

"Als gipsverbandmeester doe je veel meer dan alleen gips aanbrengen."

Verder lezen

Delen

Ik werk sinds april 2021 op de Gipskamer en sinds september volg ik de opleiding tot gipsverbandmeester. Deze opleiding duurt anderhalf jaar. Hiervoor was ik verpleegkundige in de Vlinderpool in het Maasstad Ziekenhuis. Ik had de ambitie om verder te groeien, maar ik wist niet zo goed in welke functie. Een aantal van mijn collega’s wisten het al snel, die gingen bijvoorbeeld naar de Spoedeisende Hulp of naar de Intensive Care. Ik heb toen op advies van mijn teamleider een keer mee meegelopen op de Gipskamer.

Kort patiëntcontact

Wat me aanspreekt aan deze afdeling is het korte contact met de patiënt, de hoge patiënttevredenheid en dat je echt iets voor een patiënt kunt betekenen. Op een verpleegafdeling heb je vaak langer contact met patiënten, maar het korte contact spreekt me toch meer aan. Daarnaast spreekt de regelmatigheid in deze functie me erg aan. We werken van 08.00 tot 17.30 uur en eens in de zoveel tijd in het weekend. Geen nachten en avonden meer, dat bevalt me zeer goed.

Samen gips aanbrengen

We werken in een klein team van ongeveer 12 collega’s. Dit was ik in mijn vorige functie niet gewend, toen werkte ik niet in een vast team, omdat ik elke dag op een andere afdeling werkte. Nu ben ik echt onderdeel van een team. In mijn functie als gipsverbandmeester in opleiding werk ik voornamelijk samen met een werkbegeleider. Daarnaast werken we als gipsverbandmeester allemaal op dezelfde werkvloer, waardoor we nauw samenwerken. Daarnaast werken we ook samen bij het aanbrengen van gips bij bepaalde fracturen. Het is dan onmogelijk om in je eentje het gips op de juiste manier aan te brengen, dus dan kun je die extra handen goed gebruiken. Bijvoorbeeld bij het aanbrengen van gips op een onderbeen of een bovenarm.

Nauwe samenwerking

We hebben iedere ochtend een poliklinisch spreekuur, dan is er een traumatoloog en een arts-assistent aanwezig. Patiënten komen dan voor een vervolgafspraak naar onze polikliniek, na een eerder bezoek aan de Spoedeisende Hulp. In de middag zien wij patiënten met gipsklachten, waarbij we samen zoeken naar een oplossing voor deze klachten. Daarnaast komen er in de middag ook vaak specialisten langs om patiënten te zien, zoals orthopeden en plastisch chirurgen.  De arts ziet de patiënten op de Gipskamer, wij zien voor dat wij de arts inlichten al wat de bedoeling van de afspraak is. Zo bereiden we de patiënt voor en de patiënt wordt daarna gezien door de arts. Als gipsverbandmeester werk je nauw samen met de arts, zij staan ook open voor onze inbreng. Wij zien dagelijks veel patiënten en ze vertrouwen op onze kennis om de beste behandeling voor de patiënt te kiezen.

“Doe je dit nou de hele dag?”

Het is per dag verschillend hoeveel gips we aanbrengen bij patiënten, de ene dag doe je dit veel meer dan een andere dag. Mensen zeggen vaak tegen mij: “Doe je dit nou de hele dag?”, omdat ze dan denken dat een gipsverbandmeester alleen maar heel de dag gips aanbrengt. Maar we doen veel meer dan dat. We maken bijvoorbeeld ook afneembare spalken, halen externe fixateurs of K-draden eruit, brengen tape aan en verzorgen wonden. Het beeld dat wij de hele dag alleen maar gipsen, wordt vaak geschetst, ook door collega’s uit het ziekenhuis. In het Maasstad Ziekenhuis mag je meer als gipsverbandmeester, zo werken wij ook op de Spoedeisende Hulp en dat maakt het uniek.

Aan iedereen die het leuk lijkt, zou ik wil zeggen: kom een keer meelopen en kijk mee hoe divers het werk op de Gipskamer is.

Meer verhalen over

Deborah
Deborah

Apothekersassistent

"Wat ik fijn vind aan ons team, is dat wij elkaar onderling steunen en helpen. Dit gebeurt zowel qua werkzaamheden als privé. Je kunt bij je collega’s terecht met al je vragen."

Fenna
Fenna

Stagiaire

"De stagebegeleiding is erg menselijk. Ondanks de drukte neemt iedereen altijd de tijd voor je en geen vraag is te veel. Ze zijn er voor je als je er even doorheen zit."

Remona
Remona

Teammanager

"Mijn deur staat altijd open. Naar binnen lopen kan bij mij altijd! Dit vind ik belangrijk."

Tess
Tess

Verpleegkundige in de vlinderpool

"In het verpleegkundige vak denk ik echt dat wij de mooiste baan van het ziekenhuis hebben."

Tatjana
Tatjana

Kwaliteitsfunctionaris Schoonmaak & Textiel

"Je bent continu op zoek naar verbetering."

Ilona
Ilona

Vlinderverpleegkundige

"Je hoort pas de dag zelf waar je aan de slag gaat, dat geeft een soort verrassingselement."

Sahra
Sahra

ANIOS Cardiologie

"Naast dat ik hier veel leer over de cardiologie, is het dit team en de sfeer wat het werken hier zo fantastisch maakt."

Anne-José
Anne-José

Algemeen verpleegkundige

"Ik ga nog elke dag fluitend naar het werk"

Joyce
Joyce

Vakspecialist Hematologie

"Je voelt altijd die verantwoordelijkheid omdat het om mensenlevens gaat"

Vonny
Vonny

Laborant Klinische Neurofysiologie

"Ik ga nooit meer uit het vak!"

Tineke
Tineke

Dialyseverpleegkundige

"Wat een positieve energie is er ook in coronatijd! Alle collega’s staan klaar voor onze patiënten en elkaar. Zo kunnen onze artsen nu ook een dialyseapparaat bedienen. Dan kunnen ze bijspringen."

Een bakje koffie met Lenie
Een bakje koffie met Lenie

Lid van de patiëntenraad

"Er werden kritische vragen gesteld, maar ik voelde mij wel direct welkom. De klik was er."

Linda
Linda

Procesmanager IMTS

"Kies je voor werken in het Maasstad Ziekenhuis? Dan sta je zo dicht bij de zorg, dat je echt het verschil in de zorg kunt maken."

Patricia
Patricia

Gespecialiseerd verpleegkundige SEH

"Je haalt zelfstandig patiënten binnen en denkt als eerste aan een diagnose. Dat maakt het zo uitdagend."

Ed
Ed

Beveiligingsmedewerker

"Ben je bekend met de Rotterdamse uitdrukking ‘Niet lullen, maar poetsen’? Schroom dan niet en solliciteer! Je bent van harte welkom.”"

Aafke en Iris
Aafke en Iris

Interview Wereld Ergotherapie Dag

"“Patiënten komen hier op hun meest kwetsbare binnen. We zien ze vrij intensief, ongeveer 2 à 3 keer per week en dan vaak 3 tot 4 maanden lang. Je leert een patiënt dan echt goed kennen."

Xinga
Xinga

Leerling radiodiagnotisch laborant

"Je leert écht veel meer dan alleen foto’s maken!"

Conny
Conny

Recoveryverpleegkundige

"Het is een uitdaging om de patiënt zo snel mogelijk stabiel en comfortabel te krijgen."

Leon
Leon

Vakspecialist Klinische Farmacologie & Toxicologie

"Het verbaast me soms met hoeveel middelen sommige mensen achter het stuur zitten"

Anna
Anna

Gespecialiseerd verpleegkundige SEH

"Ik hou van de mentaliteit hier, zeggen waar het op staat en hard doorwerken."

Heike
Heike

Verpleegkundige interventiecardiologie

"Ik voel me verbonden met het Maasstad Ziekenhuis. Ondanks de grootschaligheid van het ziekenhuis, ken ik veel mensen. Dat vind ik fijn. "

Aafke
Aafke

Ervaringsverhaal Wereld Ergotherapie Dag

"Ik weet nog goed hoe ze van oor tot oor lachte en straalde."

Pim
Pim

Adviseur Elektrotechnische Systemen

"Het ziekenhuis heeft een groot aanbod van elektrische en technische installaties waar je als techneut je hart aan kunt ophalen."

Jaqueline
Jaqueline

Apothekersassistente en pharmacypractitioner

"We maken het werk van een arts gemakkelijker door het medicijngebruik van de patiënt ter plekke inzichtelijk te maken."

Lisa
Lisa

Anesthesiemedewerker

"Je bent de ogen en oren van de anesthesioloog."

Sascha
Sascha

Anesthesiemedewerker

"Je moet een teamplayer zijn maar ook heel goed zelfstandig kunnen werken."

Luzviena
Luzviena

Algemeen verpleegkundige

"Voor mij was het werken in een ziekenhuis nieuw en toen moest ik óók nog eens aan de slag met patiënten met een heel nieuw virus."

Joke
Joke

Algemeen verpleegkundige

"Ik hoop heel erg dat ik met mijn verhaal kan laten zien hoe mooi het vak van verpleegkundige is op de afdeling Nefrologie. Het is hard werken, maar je krijgt er zo veel moois voor terug."

Bianca
Bianca

Neonatologieverpleegkundige & dagcoördinator

"Ik vind mijn werk altijd al bijzonder want ouders laten het kostbaarste wat ze hebben bij mij achter."

Arco en Lisa
Arco en Lisa

Duointerview over de impact van de nieuwe CIO

"Op zoek naar een CIO die de digitale horizon van het Maasstad Ziekenhuis vorm zal geven."

Milou
Milou

Diabetesverpleegkundige in opleiding

"Als diabetesverpleegkundige krijg je steeds meer te maken met de inzet van verschillende technologieën."

Sem
Sem

Leerling radiodiagnostisch laborant

"Je bent een soort ‘mini-dokter’ op de buckykamer. Fantastisch vind ik dat!"

Mariska
Mariska

Apothekersassistent

"In het Maasstad Ziekenhuis heb je contact met veel verschillende patiënten. Van jong tot oud, allerlei culturen en ze zijn afkomstig uit verschillende plaatsen."

Verena
Verena

IC-verpleegkundige

"Door de meeloopdag kreeg ik echt een goed beeld en ik kreeg ook goed de sfeer van de afdeling mee"

Nico
Nico

Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen

"Je werkt hier altijd met geavanceerd instrumentarium, waaronder de da Vinci robot."

Mirjam
Mirjam

Radiodiagnostisch laborant

"Ik doe als radiodiagnostisch laborant onderzoeken bij patiënten met eenvoudige botbreuken tot patiënten met gecompliceerde operatiecomplicaties. Planbare en acute zorg. Dat maakt het werk heel uitdagend."

Linda
Linda

Gipsverbandmeester

"Wat ook prettig is aan het werk op de SEH als gipsverbandmeester, is dat wij de patiënt later in het behandeltraject vaak nog terugzien op de Gipskamer"

Annelieke
Annelieke

Stagiaire

"Na het sollicitatiegesprek kreeg ik een rondleiding waarbij iedereen zich meteen voorstelde. Een warm welkom, dit gaf mij een goed gevoel."

Sharita
Sharita

Apothekersassistent

"Wat mij aanspreekt is de diversiteit van de verschillende taken die wij uitvoeren."

Dick
Dick

Technisch Applicatiebeheerder

"Het is een leuk team en een leuke afdeling. Collega’s zijn zeer bereid om elkaar te helpen. Je ziet goed dat iedereen zich inzet voor de patiënt, zowel direct of indirect."

Tamara
Tamara

Echocardiografiste

"Het werk van echocardiografist is voor iedereen leuk! Het werk is gevarieerd en uitdagend."

Emiel
Emiel

ANIOS Interne Geneeskunde

"Als jij net uit de schoolbanken komt en nog geen ervaring hebt als basisarts is dit een hele fijne plek om in een veilig werk- en leerklimaat ervaring op te doen. "

Cock
Cock

Recoveryverpleegkundige

"Juist die combinatie van hoogwaardige techniek, complexe en snelle patiëntenzorg, maken dit werk zo leuk."

Salah
Salah

Radiodiagnostisch laborant

"Je ziet van alles voorbij komen. Van een simpele botbreuk tot een tumor in de hersenen."

Chantal
Chantal

Gespecialiseerd verpleegkundige CCU/EHH

"De sfeer op de afdeling is leuk en gezellig. We hebben een hecht team met onze 45 collega’s. Divers ook, jong en oud, mannen en vrouwen."

Johanneke en Naomi
Johanneke en Naomi

Interview Dag van de Stagiair

"Ik zou ook willen zeggen dat als je de kans hebt, pak die kans. Want het is het echt waard om in een ziekenhuis te gaan werken."

Astrid
Astrid

Verpleegkundige oncologie

"Je hoofd, hart en handen gebruiken. Dat kan ik op deze afdeling."

Eva
Eva

ANIOS Interne Geneeskunde

"Dit is echt de plek voor jou als je kansen wil pakken en wilt laten zien wat je in huis hebt."

Daan
Daan

ANIOS Geriatrie

"Doordat het zo’n breed specialisme is, zou ik het elke beginnende arts aanbevelen."

Nikki
Nikki

Diëtist

"Naast dat we erg punctueel zijn, hebben we allemaal een liefde voor voeding"

Loubna
Loubna

ANIOS Chirurgie

"Toen ik een keer mee had gekeken op de OK was ik op slag verliefd"

Nienke
Nienke

Gespecialiseerd verpleegkundige IC en SEH

"De Spoedeisende Hulp heeft mij altijd aangetrokken vanwege de dynamiek en variatie."

Daniëlle
Daniëlle

ANIOS Geriatrie

"Er hangt nog steeds een stoffig imago rondom het specialisme, maar de Geriatrie is juist een ontzettend breed en uitdagend vakgebied."

Marcella
Marcella

Radiodiagnostisch laborant/coördinator CT

"In deze coronatijd is samenwerken superbelangrijk. Met mijn collega-laboranten, de afdelingen Spoedeisende Hulp, Intensive Care en andere disciplines."

Carsten
Carsten

Stagiair

"In het Maasstad Ziekenhuis heerst een sfeer van enthousiasme en behulpzaamheid. Er wordt ruimte geboden voor zelfstandigheid. Door eigen initiatief te tonen zijn er talloze mogelijkheden!"

Casper
Casper

ANIOS Intensive Care (Traineeship)

"Hoewel ik niet direct gekozen had voor het traineeship, kan ik het achteraf gezien alleen maar aanraden! "

Patrick
Patrick

Gipsverbandmeester

"Ik help patiënten die veel last hebben om in hele korte tijd weer mobiel te worden."

Niamh
Niamh

Verpleegkundig specialist

"Twee specialismen combineren bij een complexe patiënt, waar je heel veel zelfstandigheid in hebt en vaak tot het laatste kunt begeleiden"

Alex
Alex

Vakman techniek

"Mijn werkzaamheden spelen zich af in heel het ziekenhuis! Van het vervangen van lampen tot het bevrijden van ambulancepersoneel met een spoedpatiënt die vastzitten in een lift."

Meer

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures