Deborah

Apothekersassistent

"Wat ik fijn vind aan ons team, is dat wij elkaar onderling steunen en helpen. Dit gebeurt zowel qua werkzaamheden als privé. Je kunt bij je collega’s terecht met al je vragen."

Verder lezen

Delen

Mijn studie voor apothekersassistent heb ik via de BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) bij het Albeda College gedaan. Tijdens mijn eerste jaar als student – in 2014 – ben ik begonnen met vier dagen in de week als stagiaire te werken in de Maasstad Apotheek bij het Maasstad Ziekenhuis. De vijfde dag ging ik naar school. Ik was blij dat het ziekenhuis mij die kans bood! In het begin wist ik nergens wat van af. Mijn collega’s hebben mij zoveel geleerd en ik werd goed geholpen door mijn stagebegeleiders. Het was voor mij dan ook gemakkelijk om te kiezen wat ik wilde doen na mijn opleiding: graag hier blijven werken!

Sinds kort word ik ook ingezet op de Spoedeisende Hulp en het Observatorium om daar het medicijngebruik te registreren en verifiëren. Daar werk je met acute patiënten. Dat vind ik net zo leuk als in de Maasstad Apotheek zelf want je hebt nog steeds contact met patiënten. Mensen zijn vaak gespannen bij de SEH en daar speel ik op in door ze gerust te stellen en te kalmeren. Soms willen ze eerst hun verhaal kwijt. Dan blijf ik rustig en bied ik een luisterend oor. Gastgerichtheid moet je tweede natuur zijn bij deze baan. Je moet ook zelfstandig kunnen werken want op de Spoedeisende Hulp en op het Observatorium  werk je als apothekersassistent alleen.

Wat ik fijn vind aan ons team, is dat wij elkaar onderling steunen en helpen. Dit gebeurt zowel qua werkzaamheden als privé. Je kunt bij je collega’s terecht met al je vragen. We hebben een hecht team. Ik ga elke dag met plezier naar het werk. Dat komt ook omdat ik mij in de Maasstad Apotheek verder kan en mag ontwikkelen als apothekersassistent en daarmee als persoon. Die twee gaan samen.

Meer verhalen over Paramedisch

Meer Paramedisch

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures