Conny

Recoveryverpleegkundige

"Het is een uitdaging om de patiënt zo snel mogelijk stabiel en comfortabel te krijgen."

Verder lezen

Delen

Als recoveryverpleegkundige word je zowel ingezet op de Holding als op de Recovery. Voorafgaand aan een OK, bereid je de patiënt voor. Dit kan voor allerlei verschillende operaties zijn, van knieoperaties tot darmoperaties. Je assisteert bij de verdoving, sluit de patiënt aan op de monitoren en legt het infuus aan. Daarnaast stel je de patiënt gerust. Dat vind ik zelf leuk aan het vak, je geeft iemand echt even een positief gevoel mee. Je steekt ze een hart onder de riem voordat ze de OK op gaan. Op de Recovery controleer je of de patiënt stabiel is, of die nog pijnstilling nodig heeft en of de bloeddruk goed is. Je speelt op dat moment in op de situatie van de patiënt. Heeft de patiënt bijvoorbeeld een hoge bloeddruk dan geef je hiervoor de juiste medicatie, en bij veel bloedverlies dien je extra bloed toe.

Op het Brandwondencentrum aan de slag
Het werk is heel afwisselend, je hebt kortdurend contact met de patiënt. Je ziet een patiënt soms maar een halfuur, maar het kan ook een halve dag zijn, het is zó verschillend. Heel veel mensen denken dat we alleen maar met slapende patiënten werken, maar dat is zeker niet het geval. Er zijn ook situaties waarbij je een patiënt langdurig in de gaten moet houden en die dan doorgaat naar de IC. Dan komt er van alles bij kijken, bloeddruk meten, zuurstof toedienen en labwaarden controleren.
Daarnaast werken we ook op de Dagbehandeling en op het Brandwondencentrum. Op het Brandwondencentrum hebben we een aparte kamer voor de recovery. Hier observeren we de patiënt met brandwonden na een operatie. We geven medicatie en houden de wonden in de gaten. Het kan dat een wond gaat doorlekken en dan trek je als recoveryverpleegkundige direct aan de bel.

 

 

Samenwerken met diverse collega’s
We hebben een groot en gezellig team van ongeveer 20 medewerkers. We werken veel met elkaar samen en kunnen elkaar altijd om hulp vragen. Het is een multidisciplinair team waardoor je met diverse disciplines nauw samenwerkt. Naast het vaste team waar je mee werkt, werk je ook samen met logistiek- en huishoudelijk medewerkers. Samen zorg je ervoor dat alles zo goed mogelijk blijft draaien. Als recoveryverpleegkundige is de anesthesioloog je eerste aanspreekpunt. Met hem bespreek je of er nog bepaalde medicijnen moeten worden gegeven, bijvoorbeeld pijnstilling. Het is echt een uitdaging om de patiënt zo snel mogelijk stabiel en comfortabel te krijgen.

Diepgang in je werk
Bijna 12 jaar geleden begon ik hier tijdens mijn stage als leerling-verpleegkundige. Na het behalen van mijn diploma, ging ik aan de slag op de Dagbehandeling. Bij het maken van de keus voor een stage heb ik bewust gekozen voor een groter ziekenhuis. Ik was op zoek naar een ziekenhuis waar veel uitdaging voor mij was. Terwijl ik op de Dagbehandeling werkte kwam ik in aanraking met de Recovery. Ik kwam hier vaak en daardoor zag ik hoe uitdagend het werk is. De Dagbehandeling was ook heel leerzaam en zorgde ervoor dat de stap naar de Recovery niet zo groot was. Het leuke aan de Recovery vind ik de diepgang in je werk. Je leert veel over fysiologie, anatomie, ziekteleer en chirurgie. Ik begrijp door deze functie veel meer van het menselijk lichaam en dat maakt het voor mij interessant.

Voor mij is dit de ideale baan omdat ik het makkelijk kan combineren met mijn privéleven. We werken vooral overdag en in de avond. In het weekend kun je oproepdiensten draaien maar dit geef je zelf aan. Ik kan mij geen leukere baan wensen! Elke dag is anders, dat vind ik fijn. Recoveryverpleegkunde is gewoon zo’n leuk vak!

Meer verhalen over OK & anesthesie

Lisa
Lisa

Anesthesiemedewerker

"Je bent de ogen en oren van de anesthesioloog."

Cock
Cock

Recoveryverpleegkundige

"Juist die combinatie van hoogwaardige techniek, complexe en snelle patiëntenzorg, maken dit werk zo leuk."

Sascha
Sascha

Anesthesiemedewerker

"Je moet een teamplayer zijn maar ook heel goed zelfstandig kunnen werken."

Meer OK & anesthesie

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures