Carsten

Stagiair

"In het Maasstad Ziekenhuis heerst een sfeer van enthousiasme en behulpzaamheid. Er wordt ruimte geboden voor zelfstandigheid. Door eigen initiatief te tonen zijn er talloze mogelijkheden!"

Verder lezen

Delen

Ik volg de opleiding gezondheidstechnologie aan de Avans Hogeschool in Breda. Technologie in de zorg is loop der jaren steeds belangrijker geworden. Dit brengt erg veel innovaties en technologieën met zich mee, die ook geïmplementeerd kunnen worden. De zorg heeft me altijd al aan aangesproken, maar werken als verpleegkundige dat past niet bij me. Met deze opleiding draag ik toch een steentje bij in de zorg! Ik heb dan ook bewust gekozen voor de richting van adviseur binnen deze opleiding en niet de kant van productontwikkeling. Deze richting maakt dat ik nu dus stage loop in het Maasstad Ziekenhuis.

Het Maasstad Ziekenhuis
Ik heb al snel de besloten dat ik stage in een ziekenhuis wilde lopen en niet in een verzorgingstehuis. Naast dat het Maasstad Ziekenhuis lekker dichtbij is én goed bereikbaar is met het OV was er nog een belangrijk punt voor mij. De manier van (online) communiceren van het Maasstad Ziekenhuis sprak mij aan. In het Maasstad Ziekenhuis zijn de mensen direct en duidelijk, ze draaien er niet om heen. Dat past wel echt bij mij. Daarnaast werkt mijn vriendin hier ook, dat is natuurlijk ook een pluspunt!

Toen ik ging zoeken naar stageplekken bleek het Maasstad Ziekenhuis een student van mijn opleiding te zoeken. Er waren meerdere sollicitanten dus ik was dolblij toen bleek dat de keuze op mij was gevallen. Bij de introductie werd benoemd dat bijvoorbeeld iedereen ‘hallo’ zegt tegen elkaar, dat er een gemoedelijke sfeer hangt. Toen ik hier eenmaal stage liep bleek dat ook echt zo te zijn. Ook dat vond ik erg prettig, er is niks van te voren beloofd wat niet waar gemaakt werd.

Als het Maasstad Ziekenhuis mij een baan zou aanbieden na mijn afstuderen dan zou ik zeker willen blijven!

De afdeling
Ik loop stage op de afdeling van de Maasstad Academie. Een plezierige afdeling om stage te lopen. Ik ben vanaf het eerste moment goed opgevangen en goed begeleid. De collega’s zorgen ervoor dat ik écht onderdeel ben van het team en vragen met regelmaat uit hun zelf hoe het gaat en waar ik mee bezig ben. Ik merk dat iedereen me graag wilt helpen, maar ik daarvoor wel zelf het initiatief moet nemen. Daarnaast vind ik het erg fijn dat er mooie werkplekken zijn en fijne faciliteiten. Zo staat het koffieapparaat lekker dichtbij, fijn voor een praatje met mijn collega’s. Met zijn alle een broodje halen en de gezellige sfeer zorgen er voor dat ik mij meteen welkom voelde!

De begeleiding
De stagebegeleiding binnen het Maasstad Ziekenhuis vind ik erg prettig. Het is professioneel en dat zorgt ervoor dat ik overal toegang tot heb. Het afstudeerproject wat ik doe heeft te maken met regelgeving over hoe je met apparatuur dient te werken en wat de normen daarvan zijn. Één van die normen is dat medisch specialisten geschoold moeten zijn hiervoor. Ik verdiep me in hoe we deze scholing gaan inrichten zodat zij goed geschoold aan het werk kunnen. Hiervoor heb ik een aantal medisch-/en klinische specialisten  gesproken. Dat was voor mij één van de uitdagingen; eigenaarschap en zelfstandigheid. Dit pakte voor mij goed uit, maar ik ben hier wel op gewezen in mijn sollicitatiegesprek. Het is namelijk niet de makkelijkste doelgroep en je dient sterk in je schoenen te staan.

Het Maasstad Ziekenhuis biedt je zelfstandigheid en ruimte. Je moet initiatief durven nemen, maar wat ik wel fijn vond is dat het Maasstad mij contactgegevens gaf van mensen die makkelijk te bereiken waren en mij konden helpen wanneer dat nodig zou zijn. Niks komt vanzelf aanwaaien; je moet er wel zelf voor gaan. De mensen die ik spreek zijn heel betrokken en enthousiast over wat ik aan het doen ben. Ze willen je helpen en dat geeft mij het gevoel dat ik echt iets bijdraag én een extra drive om dit project goed af te ronden.

Stage lopen in het Maasstad Ziekenhuis
Je merkt dat het Maasstad Ziekenhuis professioneel is in de opzet van stages maar ook in de begeleiding ervan. De begeleiding die ik krijg is goed en duidelijk. Ook de introductiebijeenkomst vond ik erg waardevol. Je wordt overal waar je komt goed opgevangen, vriendelijk benaderd en de sfeer die er hangt is erg prettig. Ik omschrijf mijn stage in het Maasstad Ziekenhuis als; leerzaam, uitdagend, gezellig en complex.

Een tip van mij!
Wees jezelf! In het Maasstad Ziekenhuis hoef je je niet anders voor te doen dan dat je bent. Verstop je niet, want dan verdwijn je. Maak dat praatje hier en daar, want dat wordt gewaardeerd! Laat zien wat je kunt en stel de vragen die je heb. Iedereen wilt je graag helpen!

Meer verhalen over Stages

Johanneke en Naomi
Johanneke en Naomi

Interview Dag van de Stagiair

"Ik zou ook willen zeggen dat als je de kans hebt, pak die kans. Want het is het echt waard om in een ziekenhuis te gaan werken."

Annelieke
Annelieke

Stagiaire

"Na het sollicitatiegesprek kreeg ik een rondleiding waarbij iedereen zich meteen voorstelde. Een warm welkom, dit gaf mij een goed gevoel."

Fenna
Fenna

Stagiaire

"De stagebegeleiding is erg menselijk. Ondanks de drukte neemt iedereen altijd de tijd voor je en geen vraag is te veel. Ze zijn er voor je als je er even doorheen zit."

Meer Stages

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures