Bianca

Neonatologieverpleegkundige & dagcoördinator

"Ik vind mijn werk altijd al bijzonder want ouders laten het kostbaarste wat ze hebben bij mij achter."

Verder lezen

Delen

Je wilt niet weten hoe onrustig ik me voelde. Waar moest ik op letten? Bij het ingaan van de lock down was ik net terug van vakantie, ik betrad een nieuwe en onwerkelijke wereld! Dat gevoel deelde ik met mijn collega’s. Zij vertelden dat zij hetzelfde hadden ervaren. Ik kreeg het met terugwerkende kracht. Er moesten plannen gemaakt worden voor verschillende situaties. Bijvoorbeeld voor als een moeder positief op corona getest wordt. Dan mag ze niet op bezoek komen bij haar kindje. Of als een opgenomen kindje het virus blijkt te hebben. Wij verplegen de kinderen op zalen, hebben maar 1 isolatiekamer. Gelukkig heeft niemand het virus gehad!

Op de afdeling Neonatologie is de zorg zoveel mogelijk op de gebruikelijke manier doorgegaan. Natuurlijk met extra maatregelen. Echt anders was dat alleen beide ouders bij hun kindje op bezoek mochten komen. Geen broertjes en zusjes, geen opa’s en oma’s, geen tantes en ooms. Sommige baby’s liggen hier wel 8 weken. Dat is ontzettend lang om niet je nieuwe broertje of zusje te mogen bewonderen. Ouders uitten hun verdriet hierover. Gelukkig is het weer mogelijk dat ook 1 broertje of zusje op bezoek komt.

Verder was het een uitdaging om met een minimale bezetting te werken. Collega’s zijn op COVID-19 afdelingen gaan ondersteunen. We maakten ons zorgen om alle collega’s daar en op de Intensive Care die bergen werk verzetten. Constant hebben we gekeken wie van ons kon bijspringen. Heel mooi om te zien dat iedereen paraat stond om te helpen. Die saamhorigheid was enorm.

We houden ons uiteraard aan de 1,5 meter maatregel. Best lastig want je staat dicht bij de ouders. We maken dat bespreekbaar en ze hebben er echt begrip voor.

Ik vind mijn werk altijd al bijzonder want ouders laten het kostbaarste wat ze hebben bij mij achter. Ze hebben er ook in coronatijd het volste vertrouwen in dat wij als verpleegkundigen alles doen om zo goed mogelijk voor hun kindje te zorgen. Een mooi gevoel!

Meer verhalen over Gespecialiseerd verplegend

Niamh
Niamh

Verpleegkundig specialist

"Twee specialismen combineren bij een complexe patiënt, waar je heel veel zelfstandigheid in hebt en vaak tot het laatste kunt begeleiden"

Olga
Olga

Brandwondenverpleegkundige

"Na een les over brandwonden tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige was ik meteen verkocht. Ik werk al zo’n 31 jaar op het Brandwondencentrum en ik vind het nog steeds interessant."

Astrid
Astrid

Verpleegkundige oncologie

"Je hoofd, hart en handen gebruiken. Dat kan ik op deze afdeling."

Tineke
Tineke

Dialyseverpleegkundige

"Wat een positieve energie is er ook in coronatijd! Alle collega’s staan klaar voor onze patiënten en elkaar. Zo kunnen onze artsen nu ook een dialyseapparaat bedienen. Dan kunnen ze bijspringen."

Kim
Kim

Highcare Kinder- en Brandwondenverpleegkundige

"Ik wist tijdens mijn studie al snel dat ik met kinderen wilde gaan werken. Naast het bieden van zorg wil ik ervoor zorgen dat ze kunnen genieten van een onbezorgde kindertijd."

Milou
Milou

Diabetesverpleegkundige in opleiding

"Als diabetesverpleegkundige krijg je steeds meer te maken met de inzet van verschillende technologieën."

Meer Gespecialiseerd verplegend

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures