Arco en Lisa

Duointerview over de impact van de nieuwe CIO

"Op zoek naar een CIO die de digitale horizon van het Maasstad Ziekenhuis vorm zal geven."

Verder lezen

Delen

In gesprek met Lisa Vietsch, waarnemend manager op het gebied van strategie en beleid en Arco Schenkel, interim CIO. Samen zijn ze op zoek naar een CIO die de digitale horizon van het Maasstad Ziekenhuis vorm zal geven.

Het Maasstad Ziekenhuis, een plek doordrenkt van warmte en menselijkheid waar Lisa al 13 jaar met toewijding werkt. ‘Mijn reis hier begon in de keten van logistieke processen. Na wat uitstapjes evolueerde mijn rol langzaam naar informatiemanagement en uiteindelijk naar mijn huidige functie’. Samen met Arco, interim CIO sinds juli, streeft Lisa ernaar de TIM (Technische Infrastructuur, Informatiemanagement en Medische Technologie) opnieuw vorm te geven en te versterken. Arco deelt haar enthousiasme voor de toekomst, waarin we niet alleen willen doen wat we zeggen, maar ook willen bijdragen aan de evolutie van zorg door de inzet van technologie.

Digitale innovatie van het ICT-landschap

Het ICT-landschap is een uitgebreid netwerk dat zich uitstrekt van huisartsen tot de gehele regio Rijnmond en de Santeon Groep. Als CIO speel je een centrale rol in onze samenwerking met topklinische ziekenhuizen en regionale partners. Het beheren van een veelheid aan medische apparaten, applicaties en externe verbindingen vereist niet alleen technische bekwaamheid, maar ook een diepgaand begrip van de zorgprocessen. Samen met de zes andere Santeon-ziekenhuizen worden er dankzij digitale innovaties mooie stappen gezet op het gebied van thuismonitoring en hybride zorg. Een samenwerkingsverband waar gelijkgestemden vooruitdenken en innoveren. Daarnaast ben je als CIO ben je verantwoordelijk voor de ICT-strategie van het Maasstad Ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum en heb je een leidende rol in naadloze integratie van technologieën van de samenwerkende ziekenhuizen in de regio Rijnmond.

Lisa benadrukt het belang van gegevensuitwisseling en efficiëntie in dit complexe landschap. Er zitten grote uitdagingen in de continue zorg en de noodzaak om te blijven ontwikkelen in een snel veranderende digitale omgeving. Het vermogen om snel te leren en inzicht te krijgen in de unieke dynamiek van de zorg is cruciaal voor succes, en het verlangen om waarde toe te voegen aan het zorgproces is een drijvende kracht achter het streven naar verbetering.

Wat maakt het werken in het Maasstad Ziekenhuis zo fascinerend?

Het Maasstad Ziekenhuis, met zijn mix van gepassioneerde professionals met een roeping voor de zorg, is een unieke omgeving. Lisa wijst op de uitdagingen van werken in een omgeving waar grote in- en externe betrokkenheid is en de zorg voor de patiënt altijd voorop staat. Als we kijken naar de digitale horizon van het Maasstad Ziekenhuis zien we een focus op gegevensuitwisseling, digitalisering van zorgprocessen om efficiënter te kunnen werken en de zorg waar mogelijk naar thuis te kunnen verplaatsen. Lisa en Arco benadrukken het belang van continue verbetering van nieuwe technologieën, zoals kunstmatige intelligentie en robotisering, maar zeker ook het effectief inzetten van bestaande middelen om de zorg van de toekomst mogelijk te maken.

Werken als CIO bij het Maasstad Ziekenhuis

Werken als CIO bij het Maasstad Ziekenhuis is niet alleen functie in een uitdagende technologische omgeving maar ook een kans om bij te dragen aan de transformatie van de zorg. Het is een plek waar passie voor de zorg samensmelt met technologische innovatie en waar de CIO een cruciale rol speelt in het vormgeven van de digitale toekomst van de gezondheidszorg. Arco  benadrukt dat de ideale kandidaat een voorvechter van vertrouwen en verbinding in de zorgketen moet zijn. Het vermogen om mensen te inspireren, het managementteam te leiden en een omgeving van wederzijds vertrouwen te creëren, wordt als van onschatbare waarde beschouwd.

Benieuwd naar de inhoud van de functie? Zie deze link voor meer informatie.

Meer verhalen over Staf & Management

Remona
Remona

Teammanager

"Mijn deur staat altijd open. Naar binnen lopen kan bij mij altijd! Dit vind ik belangrijk."

Een bakje koffie met Lenie
Een bakje koffie met Lenie

Lid van de patiëntenraad

"Er werden kritische vragen gesteld, maar ik voelde mij wel direct welkom. De klik was er."

Jenneke
Jenneke

Teammanager

"Ik sta niet boven het team, maar ik doe het mét het team."

Meer Staf & Management

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures