Sharita

Apothekersassistent

"Wat mij aanspreekt is de diversiteit van de verschillende taken die wij uitvoeren."

Verder lezen

Delen

Ik heb mijn diploma apothekersassistent in 1993 behaald en sindsdien in veel verschillende openbare apotheken gewerkt. Voordat ik in het Maasstad Ziekenhuis begon, heb ik jarenlang in een grote apotheek in het centrum van Rotterdam gewerkt. Vorig jaar heb ik bewust gekozen voor een nieuwe stap in mijn loopbaan omdat ik op zoek was naar een andere werkomgeving, wat nieuws.

Wat mij aanspreekt is de diversiteit van de verschillende taken die wij uitvoeren. Zo voer ik bijvoorbeeld ontslaggesprekken met patiënten. Het leuke daarvan is dat de mensen vaak opgelucht  zijn omdat ze weer naar huis toe mogen. Mijn doel is dat ze goed weten hoe ze hun medicatie moeten gebruiken en dat ze tevreden weggaan.

Wat altijd hetzelfde blijft, is onze professionaliteit. Alle facetten van de vijf kernwaarden van het Maasstad Ziekenhuis dragen wij uit. Wij zijn gastgericht voor onze patiënten door vriendelijk en geduldig te zijn. Verbindend zijn we door met de verschillende zorgafdelingen goed samen te werken. We moeten wel ambitieus zijn want we leren iedere keer weer bij. Natuurlijk zijn we ook deskundig en betrouwbaar: als professionals doen we vakkundig ons werk en kunnen patiënten van ons op aan.

Voor mij was alles hier in het begin een uitdaging! Dat begon al bij de informatiesystemen. We werken met een ziekenhuisinformatiesysteem en een apotheekinformatiesysteem. Daarnaast waren er  allerlei medicijnen waar ik zelfs met mijn jarenlange werkervaring niet eerder van gehoord had. Als ziekenhuis leveren wij bijvoorbeeld de zogenoemde overhevelingsmiddelen. Dit zijn middelen die alleen door het ziekenhuis mogen worden geleverd. Denk aan medicatie voor IVF of medicatie voor reumapatiënten. Daarover geven wij ook informatie aan collega-apothekersassistenten van andere ziekenhuizen aan wie wij de middelen leveren.

Wil je onze nieuwe collega worden? Als je open staat voor nieuwe dingen en flexibel bent, ben je van harte welkom. Je wordt leuk opgenomen in het team en we leggen je met plezier alles uit!

Meer verhalen over Paramedisch

Meer Paramedisch

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures