Annelieke

Stagiaire

"Na het sollicitatiegesprek kreeg ik een rondleiding waarbij iedereen zich meteen voorstelde. Een warm welkom, dit gaf mij een goed gevoel."

Verder lezen

Delen

Ik volg de opleiding Business Services met de focus op juridisch HRM. Hiervoor heb ik mijn diploma op het vmbo met een specialisatie in economie en ondernemen behaald. Al snel werd duidelijk dat een kantoorbaan het beste bij mij paste. De zorgbranche heeft mij altijd aangesproken, zo heb ik mijn eerste stage in een verzorgingstehuis gelopen. Hoewel de zorgsector me altijd aansprak, bleek het werken als hulpverlener emotioneel te zwaar te kunnen worden. Door te kiezen voor HRM heb ik toch een baan waarbij ik mensen help, maar dan op een andere manier. Mijn stage binnen een ziekenhuis, gericht op HRM, bleek de perfecte combinatie.

Veel verantwoordelijkheid
Op de stagepagina van de website van het Maasstad Ziekenhuis stond geen HR-stage vermeld. Via mijn tante ben ik uiteindelijk bij het Maasstad Ziekenhuis terechtgekomen en daar ben ik blij mee. Ik besef nu dat bijvoorbeeld een makelaarskantoor te formeel voor me zou zijn geweest. Het Maasstad Ziekenhuis is typisch Rotterdams, informeler. Daarnaast is het ziekenhuis groot, wat betekent dat de HR-afdeling diverse takken heeft. Deze stage heeft mij meteen laten inzien dat er meer komt kijken bij de functie van HR-medewerker dan dat ik had verwacht. In plaats van alleen ondersteunende taken krijg ik ook de kans om inkomende post te verwerken, telefoongesprekken aan te nemen, personeelsdossiers bij te houden, contracten op te stellen en uitdienstmeldingen te verwerken.

Het geeft mij een goed gevoel en een boost van zelfvertrouwen dat ik zoveel taken mag oppakken. Ik heb op deze manier het gevoel écht wat te leren, maar ook dat ik van waarde ben voor het team. Dat is erg prettig.

Een team met warme sfeer
Het team heeft mij altijd fijn opgevangen. De mensen zijn gezellig en behulpzaam. Wat ik ook prettig vond is dat ik na mijn sollicitatiegesprek een rondleiding kreeg waarbij eigenlijk meteen iedereen een hand gaf om zich voor te stellen. Het voelde hierdoor meteen al goed. Ik ben goed ingewerkt en kan altijd met mijn vragen terecht bij iemand. De afdeling heeft een ‘warme sfeer’. Iedereen gaat goed met elkaar om en geeft elkaar de ruimte. Er wordt altijd samen geluncht en onderling veel gelachen.

Mijn eigen stageopdracht was een opdracht met budget uitvoeren. Hierdoor kon ik het plannen van het personeelsuitje in december op mij nemen. Dit vond ik onwijs leuk, maar ook spannend. Je wilt toch graag dat iedereen tevreden is en met een grote groep kan dit nog best wel lastig zijn. Gelukkig heeft iedereen een leuke avond gehad! Ook dat vind ik een groot pluspunt binnen mijn stage; de mensen zeggen het wanneer je het goed doet én wanneer je iets fout doet. Je weet waar je aan toe bent, maar ze zullen je nooit afkraken.

Ik hou voor mijzelf zeker de optie open om na mijn studie eens te kijken of er een vacature openstaat bij het Maasstad Ziekenhuis! Voor nu heb ik besloten hierna eerst nog de opleiding tot medisch secretaresse te gaan volgen.

Tip van mij!
Loop je stage bij het Maasstad Ziekenhuis! De sfeer is leuk, je krijgt veel verschillende werkzaamheden toegewezen en het is zo onwijs groot dat je binnen verschillende afdelingen ook nog een richting op kan. Het Maasstad Ziekenhuis biedt vele leerzame mogelijkheden.

 

Meer verhalen over Stages

Johanneke en Naomi
Johanneke en Naomi

Interview Dag van de Stagiair

"Ik zou ook willen zeggen dat als je de kans hebt, pak die kans. Want het is het echt waard om in een ziekenhuis te gaan werken."

Fenna
Fenna

Stagiaire

"De stagebegeleiding is erg menselijk. Ondanks de drukte neemt iedereen altijd de tijd voor je en geen vraag is te veel. Ze zijn er voor je als je er even doorheen zit."

Carsten
Carsten

Stagiair

"In het Maasstad Ziekenhuis heerst een sfeer van enthousiasme en behulpzaamheid. Er wordt ruimte geboden voor zelfstandigheid. Door eigen initiatief te tonen zijn er talloze mogelijkheden!"

Meer Stages

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures