Anna

Gespecialiseerd verpleegkundige SEH

"Ik hou van de mentaliteit hier, zeggen waar het op staat en hard doorwerken."

Verder lezen

Delen

Al vanaf mijn opleiding, 13 jaar geleden, werk ik in het Maasstad Ziekenhuis. Na mijn opleiding wist ik niet zo goed op welke afdeling ik aan de slag wilde, dus ik besloot aan de slag te gaan als ‘vlinder’. Dan kun je als verpleegkundige op bijna elke afdeling ingezet worden. Na een aantal diensten op het Observatorium te hebben gewerkt, kwam ik erachter dat ik dit wel een heel leuke afdeling vond en al snel volgde ik de opleiding tot Observatoriumverpleegkundige. Tijdens mijn diensten zag ik hoe leuk het werk op de SEH was en kriebelde het om daar aan de slag te gaan. Ik heb toen de opleiding gevolgd voor SEH-verpleegkundige en nu werk ik hier alweer ruim twee jaar. Ik dacht drie jaar geleden, als ik het nu niet doe dan ga ik nooit meer die overstap maken, dus toen heb ik het gewoon gedaan.

Toen ik de opleiding wilde gaan volgen heb ik bewust gekeken naar een ziekenhuis waar je kon werken en leren tegelijk. Na het solliciteren bij meerdere ziekenhuizen in Rotterdam, werd ik aangenomen bij het toenmalige MCRZ. Ik werk hier nu al vrij lang en ik ken heel veel mensen in het ziekenhuis. De mentaliteit past goed bij mij. Hard werken en gewoon zeggen waar het op staat. Wij werken in een vrij groot team, toch zijn we ondanks de grootte een hecht team. We werken met z’n allen hard om goede zorg te leveren, maar vergeten elkaar daardoor niet te vragen hoe het gaat. Als een collega even wil dat jij hem of haar vervangt dan is dat gewoon mogelijk en bieden we dat aan elkaar aan. We hebben elkaar nodig als team.

De ziektebeelden die voorbijkomen zijn heel divers. Het is een acuut centrum en dat zie je zeker terug. We zien veel reanimaties voorbijkomen, maar ook veel trombolysebehandelingen (behandelingen van stolsel in een bloedvat). Daarnaast ook de gevolgen van het gebruik van lachgas, wat vandaag de dag veel in het nieuws is. De zorg is de laatste jaren acuter geworden, we zien dat de ziektebeelden verslechteren, maar het past bij ons acuut profiel. Daarnaast ben ik ook voor de SEH gegaan omdat het kortdurende zorg is, dat spreekt mij aan.

De laatste jaren is de samenstelling van het team flink veranderd. Er zijn veel jonge medewerkers bijgekomen, de gemiddelde leeftijd ligt nu rond de 30 jaar. Iedereen is in ons team gelijk, want we hebben elkaar even hard nodig en moeten elkaar kunnen vertrouwen. Samen werken we hard, maar zorgen we ook dat we tussendoor veel kunnen lachen. Anders houden we het niet vol. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je meedenkt met de artsen en jouw kennis en ervaring deelt. We zijn op de SEH misschien erg mondig, maar dat is omdat we weten waar we het over hebben vanuit kennis en ervaring.

Wil jij werken in een jong team waar hard werken voorop staat, maar waar er ook veel ruimte is voor humor? Solliciteer dan snel!

Meer verhalen over Acute zorg

Heike
Heike

Verpleegkundige interventiecardiologie

"Ik voel me verbonden met het Maasstad Ziekenhuis. Ondanks de grootschaligheid van het ziekenhuis, ken ik veel mensen. Dat vind ik fijn. "

Patrick
Patrick

Gipsverbandmeester

"Ik help patiënten die veel last hebben om in hele korte tijd weer mobiel te worden."

Verena
Verena

IC-verpleegkundige

"Door de meeloopdag kreeg ik echt een goed beeld en ik kreeg ook goed de sfeer van de afdeling mee"

Patricia
Patricia

Gespecialiseerd verpleegkundige SEH

"Je haalt zelfstandig patiënten binnen en denkt als eerste aan een diagnose. Dat maakt het zo uitdagend."

Nienke
Nienke

Gespecialiseerd verpleegkundige IC en SEH

"De Spoedeisende Hulp heeft mij altijd aangetrokken vanwege de dynamiek en variatie."

Chantal
Chantal

Gespecialiseerd verpleegkundige CCU/EHH

"De sfeer op de afdeling is leuk en gezellig. We hebben een hecht team met onze 45 collega’s. Divers ook, jong en oud, mannen en vrouwen."

Linda
Linda

Gipsverbandmeester

"Wat ook prettig is aan het werk op de SEH als gipsverbandmeester, is dat wij de patiënt later in het behandeltraject vaak nog terugzien op de Gipskamer"

Meer Acute zorg

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures