Alex

Vakman techniek

"Mijn werkzaamheden spelen zich af in heel het ziekenhuis! Van het vervangen van lampen tot het bevrijden van ambulancepersoneel met een spoedpatiënt die vastzitten in een lift."

Verder lezen

Delen

Ik heb altijd alles met techniek interessant gevonden. Toen ik een aantal jaren geleden wekelijks meeging met mijn zoons naar zwemles in het Maasstad Ziekenhuis werd ik geïnteresseerd in het ziekenhuis en ben ik gaan kijken naar de opties voor een baan hier. Twee jaar geleden kon ik hier aan de slag en ik heb er nog geen dag spijt van gehad.

Van het vervangen van een lamp tot de noodstroomtest
Het werk is prachtig! Het is afwisselend, divers en er wordt verwacht dat je zelfstandig plant en aan de slag gaat. Mijn werkzaamheden spelen zich af in het hele ziekenhuis. Van het vervangen van lampen tot het bevrijden van het ambulancepersoneel met een spoedpatiënt die vastzitten in een lift. Daarnaast voer ik jaarlijks met het team de grote noodstroomtest uit en iedere maand een ‘kleine’ versie van deze test. Er spelen in een ziekenhuis natuurlijk veel dingen mee als het gaat om techniek en veel zorgverleners kunnen niet zonder techniek. Het is dan aan ons de taak om zo snel mogelijk de situatie op te lossen of te kijken naar een tijdelijke vervanging. De continuïteit van de zorg is prioriteit hierin. Het is af en toe ook echt een zoekspelletje om erachter te komen waar de storing zit of wat er aan de hand is. Naast de storingen in het Maasstad Ziekenhuis, lossen we ook de storingen op in het Maasstadhuis, op de Medimall en bij onze Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) in Barendrecht.

Storingsdienst
Een keer per maand heb je als vakman techniek een week lang dag en nacht storingsdienst. Dan heb je de storingstelefoon bij je en kan er ieder moment een storing binnenkomen. Soms is het alleen een melding en hoef je er niks mee en andere keren moet je iemand bijvoorbeeld bevrijden uit een lift. Zeer uiteenlopend dus. Dat zorgt er ook voor dat je veel kennis op zak moet hebben en iedere dag veel bijleert. Een ander voorbeeld van een storing die we vaak oplossen, is een storing in de buizenpost. In een groot deel in ons ziekenhuis wordt er nog steeds gebruik gemaakt van buizenpost. Bijvoorbeeld bij het intern transporteren van medicijnen of labtesten. Hier blijft regelmatig weleens iets in hangen en dan worden wij opgeroepen om ernaar te kijken.

Veel vrijheid
Je krijgt veel vrijheid in je werk en bent zelf verantwoordelijk voor de planning. Hierdoor is het belangrijk om scherp te zijn op je prioritering en lopende zaken goed in de gaten te houden. Je draagt als vakman bij aan de continuïteit van de zorg, dus je moet altijd voorbereid zijn op storingen, lichten die niet meer werken, verstoppingen of uitval. Om je goed voor te bereiden is het ook belangrijk om je voorraden op orde te hebben zodat je snel aan de slag kan als dit nodig is.

Samenwerken
Naast dat ik veel energie haal uit mijn werk, ben ik ook blij met het team waar ik mee samenwerk. Ik werk samen met de vakgroepleider techniek en een collega die zich vooral bezighoudt met onderhoud en aanpassingen van de laag- en hoogspanning. Sinds kort hebben we ook een stagiaire. Daarnaast werken wij nauw samen met de vakmannen van Bouwkunde en Werktuigkundige Systemen. Samen proberen we te kijken naar de meest geschikte oplossing voor een probleem en sparren we veel onderling. Tussen deze vakgroepen delen we informatie en kennis met elkaar uit, die je ook weer in jouw functie kan inzetten. Dat vind ik heel interessant, ik ben erg nieuwsgierig!

Elke dag leren
Zelf heb ik de opleiding elektrotechniek afgerond. Daarna zat ik lang in de revalidatiehulpmiddelen en vervolgens in de audiovisuele branche. Hierdoor heb ik lange tijd bijvoorbeeld niks gedaan met hoogspanning en daar hou ik mij nu wel weer mee bezig. Hier krijg ik ook cursussen voor aangeboden. Net zoals een cursus beheerder brandmeldinstallatie. Zo blijf ik mij ontwikkelen en daar ben ik blij mee. Daarom kijk ik graag mee met collega’s om zo steeds meer van alles wat te weten. Techniek is mijn hobby en ik vind het leuk om daar dagelijks mee bezig te zijn. Is het niet op mijn werk dan wel thuis.

Meer verhalen over

Joke
Joke

Algemeen verpleegkundige

"Ik hoop heel erg dat ik met mijn verhaal kan laten zien hoe mooi het vak van verpleegkundige is op de afdeling Nefrologie. Het is hard werken, maar je krijgt er zo veel moois voor terug."

Linda
Linda

Procesmanager IMTS

"Kies je voor werken in het Maasstad Ziekenhuis? Dan sta je zo dicht bij de zorg, dat je echt het verschil in de zorg kunt maken."

Cock
Cock

Recoveryverpleegkundige

"Juist die combinatie van hoogwaardige techniek, complexe en snelle patiëntenzorg, maken dit werk zo leuk."

Sharita
Sharita

Apothekersassistent

"Wat mij aanspreekt is de diversiteit van de verschillende taken die wij uitvoeren."

Sem
Sem

Leerling radiodiagnostisch laborant

"Je bent een soort ‘mini-dokter’ op de buckykamer. Fantastisch vind ik dat!"

Sascha
Sascha

Anesthesiemedewerker

"Je moet een teamplayer zijn maar ook heel goed zelfstandig kunnen werken."

Johanneke en Naomi
Johanneke en Naomi

Interview Dag van de Stagiair

"Ik zou ook willen zeggen dat als je de kans hebt, pak die kans. Want het is het echt waard om in een ziekenhuis te gaan werken."

Nienke
Nienke

Gespecialiseerd verpleegkundige IC en SEH

"De Spoedeisende Hulp heeft mij altijd aangetrokken vanwege de dynamiek en variatie."

Chantal
Chantal

Gespecialiseerd verpleegkundige CCU/EHH

"De sfeer op de afdeling is leuk en gezellig. We hebben een hecht team met onze 45 collega’s. Divers ook, jong en oud, mannen en vrouwen."

Salah
Salah

Radiodiagnostisch laborant

"Je ziet van alles voorbij komen. Van een simpele botbreuk tot een tumor in de hersenen."

Tineke
Tineke

Dialyseverpleegkundige

"Wat een positieve energie is er ook in coronatijd! Alle collega’s staan klaar voor onze patiënten en elkaar. Zo kunnen onze artsen nu ook een dialyseapparaat bedienen. Dan kunnen ze bijspringen."

Een bakje koffie met Lenie
Een bakje koffie met Lenie

Lid van de patiëntenraad

"Er werden kritische vragen gesteld, maar ik voelde mij wel direct welkom. De klik was er."

Anne-José
Anne-José

Algemeen verpleegkundige

"Ik ga nog elke dag fluitend naar het werk"

Linda
Linda

Gipsverbandmeester

"Wat ook prettig is aan het werk op de SEH als gipsverbandmeester, is dat wij de patiënt later in het behandeltraject vaak nog terugzien op de Gipskamer"

Heike
Heike

Verpleegkundige interventiecardiologie

"Ik voel me verbonden met het Maasstad Ziekenhuis. Ondanks de grootschaligheid van het ziekenhuis, ken ik veel mensen. Dat vind ik fijn. "

Mirjam
Mirjam

Radiodiagnostisch laborant

"Ik doe als radiodiagnostisch laborant onderzoeken bij patiënten met eenvoudige botbreuken tot patiënten met gecompliceerde operatiecomplicaties. Planbare en acute zorg. Dat maakt het werk heel uitdagend."

Jaqueline
Jaqueline

Apothekersassistente en pharmacypractitioner

"We maken het werk van een arts gemakkelijker door het medicijngebruik van de patiënt ter plekke inzichtelijk te maken."

Aafke en Iris
Aafke en Iris

Interview Wereld Ergotherapie Dag

"“Patiënten komen hier op hun meest kwetsbare binnen. We zien ze vrij intensief, ongeveer 2 à 3 keer per week en dan vaak 3 tot 4 maanden lang. Je leert een patiënt dan echt goed kennen."

Anna
Anna

Gespecialiseerd verpleegkundige SEH

"Ik hou van de mentaliteit hier, zeggen waar het op staat en hard doorwerken."

Deborah
Deborah

Apothekersassistent

"Wat ik fijn vind aan ons team, is dat wij elkaar onderling steunen en helpen. Dit gebeurt zowel qua werkzaamheden als privé. Je kunt bij je collega’s terecht met al je vragen."

Dick
Dick

Technisch Applicatiebeheerder

"Het is een leuk team en een leuke afdeling. Collega’s zijn zeer bereid om elkaar te helpen. Je ziet goed dat iedereen zich inzet voor de patiënt, zowel direct of indirect."

Niamh
Niamh

Verpleegkundig specialist

"Twee specialismen combineren bij een complexe patiënt, waar je heel veel zelfstandigheid in hebt en vaak tot het laatste kunt begeleiden"

Luzviena
Luzviena

Algemeen verpleegkundige

"Voor mij was het werken in een ziekenhuis nieuw en toen moest ik óók nog eens aan de slag met patiënten met een heel nieuw virus."

Conny
Conny

Recoveryverpleegkundige

"Het is een uitdaging om de patiënt zo snel mogelijk stabiel en comfortabel te krijgen."

Nico
Nico

Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen

"Je werkt hier altijd met geavanceerd instrumentarium, waaronder de da Vinci robot."

Tess
Tess

Verpleegkundige in de vlinderpool

"In het verpleegkundige vak denk ik echt dat wij de mooiste baan van het ziekenhuis hebben."

Bianca
Bianca

Neonatologieverpleegkundige & dagcoördinator

"Ik vind mijn werk altijd al bijzonder want ouders laten het kostbaarste wat ze hebben bij mij achter."

Casper
Casper

ANIOS Intensive Care (Traineeship)

"Hoewel ik niet direct gekozen had voor het traineeship, kan ik het achteraf gezien alleen maar aanraden! "

Dorien
Dorien

Gipsverbandmeester in opleiding

"Als gipsverbandmeester doe je veel meer dan alleen gips aanbrengen."

Lisa
Lisa

Anesthesiemedewerker

"Je bent de ogen en oren van de anesthesioloog."

Astrid
Astrid

Verpleegkundige oncologie

"Je hoofd, hart en handen gebruiken. Dat kan ik op deze afdeling."

Tatjana
Tatjana

Kwaliteitsfunctionaris Schoonmaak & Textiel

"Je bent continu op zoek naar verbetering."

Milou
Milou

Diabetesverpleegkundige in opleiding

"Als diabetesverpleegkundige krijg je steeds meer te maken met de inzet van verschillende technologieën."

Tamara
Tamara

Echocardiografiste

"Het werk van echocardiografist is voor iedereen leuk! Het werk is gevarieerd en uitdagend."

Mariska
Mariska

Apothekersassistent

"In het Maasstad Ziekenhuis heb je contact met veel verschillende patiënten. Van jong tot oud, allerlei culturen en ze zijn afkomstig uit verschillende plaatsen."

Ed
Ed

Beveiligingsmedewerker

"Ben je bekend met de Rotterdamse uitdrukking ‘Niet lullen, maar poetsen’? Schroom dan niet en solliciteer! Je bent van harte welkom.”"

Marloes
Marloes

Applicatiebeheerder

"Je bent een soort detective in de technische achtergrond."

Marcella
Marcella

Radiodiagnostisch laborant/coördinator CT

"In deze coronatijd is samenwerken superbelangrijk. Met mijn collega-laboranten, de afdelingen Spoedeisende Hulp, Intensive Care en andere disciplines."

Patricia
Patricia

Gespecialiseerd verpleegkundige SEH

"Je haalt zelfstandig patiënten binnen en denkt als eerste aan een diagnose. Dat maakt het zo uitdagend."

Patrick
Patrick

Gipsverbandmeester

"Ik help patiënten die veel last hebben om in hele korte tijd weer mobiel te worden."

Vonny
Vonny

Laborant Klinische Neurofysiologie

"Ik ga nooit meer uit het vak!"

Verena
Verena

IC-verpleegkundige

"Door de meeloopdag kreeg ik echt een goed beeld en ik kreeg ook goed de sfeer van de afdeling mee"

Pim
Pim

Adviseur Elektrotechnische Systemen

"Het ziekenhuis heeft een groot aanbod van elektrische en technische installaties waar je als techneut je hart aan kunt ophalen."

Daniëlle
Daniëlle

ANIOS Geriatrie

"Er hangt nog steeds een stoffig imago rondom het specialisme, maar de Geriatrie is juist een ontzettend breed en uitdagend vakgebied."

Xinga
Xinga

Leerling radiodiagnotisch laborant

"Je leert écht veel meer dan alleen foto’s maken!"

Meer

Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je

vacatures