Ons verhaal

Het Maasstad Ziekenhuis is een topklinisch Santeon ziekenhuis. Wij behandelen patiënten - met complexe aandoeningen - uit Rotterdam-Zuid en de regio. Onze patiëntenpopulatie is multicultureel. Er zijn veel specialismen in huis. Bovendien vind je bij ons 1 van de 3 brandwondencentra in Nederland, hebben we een Dialysecentrum dat in 2019 65 jaar bestaat, een Robot Expertisecentrum, een grote OK, en acute zorgafdelingen met een Level III Intensive Care.

Lees meer

Boven
alles
Rotterdams
Ambitie Kwaliteit en Veiligheid
Ambitie Aandacht voor aandacht
Ambitie Topklinisch en acuut
Ambitie Netwerkzorg
Ambitie financieel gezond en innovatie

We investeren in mensen en in high-tech apparatuur. We leiden op, ontwikkelen en doen veel wetenschappelijk onderzoek. Daarbij zijn we behoorlijk ambitieus. Kwaliteit en veiligheid vinden we belangrijk. Zo waren we het eerste niet-academische ziekenhuis dat de internationale JCI-accreditatie heeft behaald. In 2018 is die voor 3 jaar verlengd. En we hebben samen met 3 andere ziekenhuizen een gezamenlijk elektronisch patiëntendossier (HIX) opgezet. Door al deze kenmerken zijn we met veel dingen tegelijk bezig. Het is dynamisch. Dat moet je leuk vinden. Geen dag is hier hetzelfde.

 

Boven alles Rotterdams

Onze medewerkers noemen ons ziekenhuis boven alles Rotterdams. Wat ze daaronder verstaan? Dat we informeel zijn, bevlogen, ondernemend, ambitieus, direct, laagdrempelig, onze mouwen opstropend voor onze patiënten, voor elkaar klaar staan en een goed gevoel voor humor hebben. Mooie en lastige momenten delen we.

Wat onze collega’s aanspreekt? Dat hun mening telt. Zo stellen artsen het op prijs dat verpleegkundigen meedenken bij het visite lopen. Eigen initiatief is prima. Ook de grootte van het Maasstad Ziekenhuis is bijzonder. Het is groot, maar nog wel met een menselijke maat. We weten elkaar te vinden en zijn in grote lijnen bekend met wat andere afdelingen doen.

Je krijgt bij ons alle kansen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Keuze genoeg, of je nu arts, (gespecialiseerd) verpleegkundige, laborant, adviseur ICT, technicus of een andere medewerker bent. Zoals een verpleegkundige zegt: Dit is echt een opleidingsziekenhuis. Voor bepaalde opleidingen heb je een werkplek nodig en die vind je hier. Je kunt hier niet uitgeleerd zijn.

Onze kernwaarden en ambities

We werken in ons ziekenhuis vanuit onze kernwaarden. Die hebben we samen vastgesteld en dragen we uit: gastgericht, deskundig, betrouwbaar, verbindend en ambitieus.

Daarnaast hebben we onze High Five ambities.

Verbinding, ambitie en deskundigheid

Binnen het Maasstad Ziekenhuis is samenwerking erg belangrijk. Uiteraard met je collega’s van je eigen afdeling maar zeker ook met collega’s van andere afdelingen en in toenemende mate met collega’s van andere ziekenhuizen. We geloven dat het delen van kennis en kunde bijdraagt aan de ontwikkeling van onze deskundigheid. Dit is goed voor jouw ontwikkeling en die van ons ziekenhuis. Daarmee kunnen we gezamenlijk onze ambities waarmaken!

Samenwerkingen

Het Maasstad Ziekenhuis werkt veel samen met andere zorgorganisaties. Zo vormen we samen met het Ikazia Ziekenhuis, Spijkenisse Medisch Centrum en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis de Coöperatie Zorg op Zuid. We zijn 1 van de Santeon ziekenhuizen en delen daarbij onze kennis en kunde om zo de beste behandeling aan onze patiënten te bieden. Dat doen we ook door onze samenwerking in de BeterKeten. Onze medewerkers nemen deel aan allerlei projecten en werken soms ook op een andere locatie, zoals in Spijkenisse.

Wat biedt Santeon haar professionals?

Waar doen wij het voor?

We werken samen aan de beste patiëntenzorg van morgen. Dit doen we met een groep van 7 ambitieuze ziekenhuizen in Nederland. Op uiteenlopende gebieden kijken we bij elkaar in de keuken en bepalen samen welke aanpak het beste werkt. We stimuleren elkaar om voortdurend te verbeteren en werken samen aan vernieuwingen in de zorg. Onze patiënten zijn daarbij onze partner en inspiratiebron.

Wat bieden we jou?

Santeon ziekenhuizen investeren in jouw talentontwikkeling en werkplezier. Om de zorg te kunnen verbeteren bieden we onze Santeon professionals een plezierige werkomgeving, uitdagende projecten en een breed trainingsaanbod. We stimuleren het doen van onderzoek en uitwisseling tussen Santeon ziekenhuizen. Je krijgt het beste van twee werelden om kennis, ervaring en inspiratie op te doen: de nabijheid van je collega’s in je eigen ziekenhuis en een landelijk netwerk van Santeon collega’s. Het grote aantal patiënten, de landelijke dekking en aantoonbare resultaten maken Santeon steeds meer tot een interessante samenwerkingspartner voor derden (onderzoeksinstituten, patiëntenverenigingen, zorgverzekeraars, startups, leveranciers, overheden etc.). Jouw ideeën en kennis kunnen daarmee grote impact hebben op betere zorg voor patiënten.

Wat vragen we van jou?

Santeon ziekenhuizen zoeken collega’s die aan de bron van de vernieuwingen in de zorg willen staan. Als Santeon professional ben je nieuwsgierig en wil je jezelf, het vak en de zorg blijven ontwikkelen. Dat doe je op basis van creativiteit, reflectie en veranderbereidheid. Je zoekt actief naar samenwerking met collega’s binnen en buiten het ziekenhuis om de beste waardegedreven zorg voor patiënten te bieden.

Arbeidsvoorwaarden

We hebben een gevarieerd arbeidsvoorwaardenpakket met primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waarbij je gebruik kunt maken van het meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden. Zo kun je via een goede regeling een nieuwe fiets aanschaffen, lid worden van een sportschool bij jou in de buurt, of extra reiskostenvergoeding krijgen.

Heb je kinderen van 0 tot 4 jaar? Dan kun je gebruik maken van Kinderdagverblijf Maaskids aan de Zorgboulevard – recht tegenover het ziekenhuis. Opvang op werkdagen van 7.00 – 18.00 uur. 52 weken per jaar geopend.

Al onze medewerkers in loondienst, vallen onder de cao NVZ ziekenhuizen. Je weet dus welke afspraken er gelden en waar je aan toe bent. Ieder jaar in mei krijg je vakantiegeld van 8,33% en in december ontvang je ook een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Lees hier meer: https://cao-ziekenhuizen.nl/

Mooie extra’s

Naast ons standaard arbeidsvoorwaardenpakket en meerkeuzesysteem bieden wij ook nog een aantal extra’s voor onze (nieuwe) medewerkers.

  • Jong Maasstad (netwerkwerkvereniging voor jong-Maasstadters)
  • Personeelsvereniging
  • Mentorprogramma
  • Goede koffie/uitgebreid assortiment
  • Sportactiviteiten/evenementen.

Sterk in je werk

Met het programma Sterk in je werk ondersteunen wij jou om gemotiveerd, vitaal én bekwaam uitvoering te geven aan je werkzaamheden. Dit programma wordt ondersteund door een digitaal portaal waar je informatie en tools vindt om hiermee aan de slag te gaan. Zo heb je bijvoorbeeld 24 uur per dag gratis toegang tot alle online trainingen van Goodhabitz, denk daarbij bijvoorbeeld aan een training Mindfulness, Vitaliteit, Mentale kracht of Lekker in je vel!

Neem contact op

Meer weten over werken bij het Maasstad Ziekenhuis? Neem contact op met ons recruitmentteam.

010-291 1950
Werkenbij@maasstadziekenhuis.nl